Ολυμπιακοί Αγώνες: Γιατί το Ην. Βασίλειο δεν κάνει κάτι, ώστε να λάμψει ο ήλιος;

Αφού ο καιρός στη Βρετανία απειλεί την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων, γιατί δεν κάνει η κυβέρνηση τον ήλιο να λάμπει; Με κίνδυνο να ακούγεται τρελό, μπορεί να γίνει. Στη θεωρία τουλάχιστον. Η κινεζική κυβέρνηση έριξε σπόρους στα σύννεφα λίγο πριν την τελετή έναρξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, για να δημιουργήσει νεροποντή σε άλλο σημείο, και να κρατήσει το γήπεδο στεγνό…

Αυτό περιελάμβανε τη ρήψη ρουκετών γεμάτες με κρυστάλλους  ιωδιούχου αργύρου σε σύννεφα βροχής πάνω από τα προάστια του Πεκίνου

Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται τακτικά για την ενίσχυση της βροχής σε περιοχές της Κίνας που απειλούνται από τη ξηρασία, αν και έχει δημιουργήσει εσωτερικά προβλήματα με την “κλοπή της βροχής”.

Υπάρχει βέβαια ο κίνδυνος να “φορτώσουν” τα σύννεφα με πολλά σωματίδια, έτσι ώστε να κρατήσουν την υγρασία τους παραπάνω, και να προσπεράσουν την περιοχή-στόχο, λένε οι ειδικοί.

Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται επίσης σε όλο τον κόσμο για την πρόληψη της ομίχλης στα αεροδρόμια, για να σταματά τις ζημιές από χαλάζι σε πόλεις ή για την ενίσχυση της χιονόπτωσης σε χιονοδρομικά κέντρα.

Μερικοί πιστεύουν ότι υπάρχει κάτι αόριστα απειλητικό στην ιδέα του να πειραματίζεται κανείς με τον καιρό.

Περισσότερα: bbc.co.uk

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ