Διαμαρτυρία αγροτών για τη μη επιστροφή ΦΠΑ

Αντιπροσωπεία της ΕΟΑΣΝΛ μαζί με αγρότες στους οποίους δεν έχουν καταβληθεί τα χρήματα από την επιστροφή του ΦΠΑ, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Α! ΔΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ και συναντήθηκαν με τον Διευθυντή της.

Η αντιπροσωπεία της ΕΟΑΣΝΛ και των αγροτών έθεσαν επιτακτικά το θέμα της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρείται και ζήτησαν επίσπευση των διαδικασιών.

Ο διευθυντής της Α! ΔΟΥ στάθηκε στην αναγκαιότητα  του ελέγχου και δικαιολόγησε την καθυστέρηση με την έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει η εφορία ώστε να ολοκληρώσει τον έλεγχο στους αγρότες.

Δεσμεύτηκε ότι για 230 αγρότες κυρίως του δήμου Κιλελέρ θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και η κατάθεση των χρημάτων ως το τέλος της εβδομάδας και για τους υπόλοιπους 430 αγρότες των δήμων Αγιάς – Ελασσόνας –Φαρσάλων θα ολοκληρωθεί η διαδικασία σε περίπου ένα μήνα.

Σε ανακοίνωση της ΕΟΑΣΛ με αφορμή την παράσταση διαμαρτυρίας αναφέρονται τα εξής:

“Σεμια χρονική περίοδο που οι αγρότες δεν έχουν άλλο εισόδημα, ενώ την ίδια ώρα οι υποχρεώσεις και τα έξοδα ανεβαίνουν και «τρέχουν», χρήματα που δικαιούνται όπως η επιστροφή του ΦΠΑ δεν τα έχουν λάβει με αποτέλεσμα να μην μπορούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Την ίδια στιγμή η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ παίρνει νέα αντιλαϊκά μέτρα με το πρόσχημα της κρίσης και οι αγρότες όπως και τα άλλα λαϊκά στρώματα καλούνται να πληρώσουν δυσβάσταχτα χαράτσια, φόρους, να πληρώσουν την καπιταλιστική κρίση για την οποία δεν ευθύνονται.

Υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση που παρουσιάζεται στην καταβολή των χρημάτων. Όφειλε να ενισχύσει το προσωπικό των ΔΟΥ ώστε να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Να αποδοθούν τα χρήματα στην συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών που σε καμιά περίπτωση δεν ευθύνονται ούτε και επιχείρησαν να υφαρπάξουν χρήματα που δεν τους ανήκουν. Δεν είμαστε αντίθετοι στο να γίνονται έλεγχοι και μάλιστα αυστηροί όμως αυτό δεν δικαιολογεί σε καμιά περίπτωση την καθυστέρηση μηνών που παρουσιάζεται. Η κυβέρνηση αύριο κιόλας να ενισχύσει με επιπλέον προσωπικό τις ΔΟΥ που διεξάγουν τον έλεγχο ώστε να ολοκληρώσουν άμεσα τον έλεγχο και να καταβάλουν τα χρήματα στους δικαιούχους αγρότες ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους.

Η ΕΟΑΣΝΛ θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα και να πιέσει προς την κατεύθυνση της άμεσης λύσης του”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ