Ο Χάρτης της Φιλανθρωπίας

Αποδεικνύεται ότι οι χαμηλού εισοδήματος άνθρωποι τείνουν να δωρίζουν ένα πολύ μεγαλύτερο μερίδιο των εισοδημάτων τους από ό,τι οι πλουσιότεροι. Και οι άνθρωποι με υψηλά εισοδήματα, που δεν ζουν σε πλούσιες γειτονιές είναι επίσης πιο γενναιόδωροι. Αυτά σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το Chronicle of Philanthropy…

Το Chronicle of Philanthropy βρήκε ότι τα νοικοκυριά με εισοδήματα από 40,000-60,000 € δωρίζουν κατά μέσο όρο το 7,6% του εισοδήματός τους, ενώ όσοι έχουν  εισόδημα 160.000 € ή και περισσότερο, δωρίζουν περίπου το 4%.

Ο Peter Panepento, βοηθός αρχισυντάκτη του Chronicle, λέει ότι η δωρεά στις εκκλησίες είναι ένας σημαντικός παράγοντας, και οι δωρητές με χαμηλά εισοδήματα τείνουν να δίνουν πολλά στις εκκλησίες.

Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο που συμβαίνει.
Οι άνθρωποι με υψηλά εισοδήματα που ζουν σε γειτονιές με οικογένειες διαφορετικής οικονομικής επιφάνειας, δίνουν περισσότερα από ό,τι οι άνθρωποι με υψηλά εισοδήματα που ζουν σε πλουσιότερες γειτονιές.

Ο Paul Piff, κοινωνικός ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Berkeley, λέει ότι “Όσο περισσότερο πλούτο έχει κάποιος, τόσο πιο πολύ επικεντρώνεται στον  εαυτό του και τις ανάγκες του, και τόσο λιγότερο ενδιαφέρεται για τις ανάγκες των άλλων ανθρώπων».

Ο Piff λέει ότι δεν είναι ότι οι πλούσιοι άνθρωποι δεν είναι γενναιόδωροι. Ζουν όμως συχνά απομονωμένοι. Δεν βλέπουν πολύ φτωχούς ανθρώπους στην καθημερινή τους ζωή.

“Απλά, αν υπενθυμίζουμε στους πιο ευκατάστατους τις ανάγκες που υπάρχουν εκεί έξω, θα βοηθήσουμε να αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό, το έλλειμμα συμπόνιας που διαφορετικά βλέπουμε», λέει.

Τί σημαίνει αυτό για τις φιλανθρωπικές οργανώσεις; Το κλειδί είναι να κάνεις όσους ζουν, απομονωμένοι, σε πλουσιότερες γειτονιές να γίνουν πιο δεκτικοί σε όσους έχουν ανάγκη, και αυτό γίνεται παρέχοντας περισσότερες ευκαιρίες εθελοντισμού, ώστε να μπορούν να δουν από πρώτο χέρι την ανάγκη.

Πηγή:npr

 

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ