Παραέγιναν δουλοπρεπείς οσφυοκάμπτες

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΙΔΗΣ

Έκπληξη, οργή και συνάμα πολλά ερωτήματα για την πραγματική θέση της χώρας μας στην Ε.Ε., προκαλεί η άρνηση του επικεφαλής του Eurogroup και πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, να συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλ. Τσίπρα που είχε υποβάλει σχετικό αίτημα…

Η ενέργεια του κ. Γιουνκέρ, που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή του ο κ. Σαμαράς, αποτελεί αναμφισβήτητα θεσμική απρέπεια από έναν εκπρόσωπο της Ε.Ε. που καταδεικνύει παράλληλα ότι πλέον η χώρα μας έχει χάσει την κυριαρχία της, και κάθε άλλο παρά ισότιμο μέλος της Ε.Ε. και της ευρωζώνης είναι.

Δυστυχώς όμως, ο πρωθυπουργός και οι συνεταίροι του στην κυβέρνηση κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, αντί να ορθώσουν το ανάστημά τους και να επισημάνουν στον ξένο αξιωματούχο ότι στην Ελλάδα λειτουργεί η δημοκρατία, και ότι ο λαός έστειλε στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον κ. Τσίπρα, τον οποίο ο κ. Γιουνκέρ είτε του αρέσει είτε όχι, είναι υποχρεωμένος να συναντήσει από τη στιγμή που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του το ζήτησε, κατέβασαν το κεφάλι και δέχτηκαν την προσβολή Γιούνκερ.

Έπρεπε να του γίνει σαφές ότι σαν επικεφαλής του Eurogroup πάνω από όλα πρέπει να σεβαστεί τον ελληνικό λαό, τη χώρα που τον φιλοξενεί, και κυρίως τη δημοκρατία.

Φαίνεται όμως ότι όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους συνκυβερνώντες αρχηγούς, οι οποίοι μέρα με τη μέρα γίνονται όλο και καλύτεροι οσφυοκάμπτες, ώστε να ικανοποιήσουν τους δανειστές μας καταβαραθρώνοντας το κύρος και την αξιοπρέπεια της χώρας και του λαού.

Αλήθεια, γιατί ενόχλησε που η εφημερίδα Independent αποκάλεσε τον πρωθυπουργό «ζητιάνο της Ευρώπης», και δεν ενοχλεί που ο κ. Γιούνκερ «φτύνει» την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας; Και η Independent και ο Γιούνκερ επιδεικνύουν την ίδια ακριβώς απρεπή συμπεριφορά απέναντι στη χώρα, τους πολίτες και τους πολιτικούς της, που οι ίδιοι οι συγκυβερνώντες επιτρέπουν.

Τυχαίο μήπως ήταν και το γεγονός ότι ο Σαμαράς, ενόψει της επίσκεψής του στη Γερμανία, έδωσε συνέντευξη στη Bild, την εφημερίδα στα πρότυπα της οποίας στήθηκε η espresso στην Ελλάδα;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ