Ρ. Κομήτσας: Θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη

Με αφορμή την ανακοίνωση της παράταξης «Μ. Αντύπας» για το δημόσιο απολογισμό του δημάρχου, η δημοτική αρχή Κιλελέρ τονίζει τα εξής:

«Τη φτηνή προπαγάνδα και την ανέξοδη κριτική για τη δημιουργία εντυπώσεων την έχει βαρεθεί ο κόσμος. Ας το καταλάβουν στην παράταξη «Μ. Αντύπας» και ας σοβαρευτούν, επιτέλους, γιατί αν συνεχίσουν να πιπιλάνε την ίδια καραμέλα, θα καταντήσουν γραφικοί.

Μπορεί να μην αναγνωρίζουν την προσπάθεια που γίνεται στο Δήμο Κιλελέρ οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας αλλά οι πολίτες έχουν άλλη άποψη. Βλέπουν, άλλωστε, ότι μέσα σε ενάμισι χρόνο η δημοτική αρχή κατάφερε να κλείσει το «άνοιγμα» των 4 εκατ. ευρώ που κληρονόμησε ο Δήμος Κιλελέρ από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους και αποτελούσε θηλιά πάνω από τα κεφάλια όλων μας. Βλέπουν ότι γίνεται συστηματική δουλειά στην καθαριότητα με αποκομιδή των σκουπιδιών δύο φορές την εβδομάδα σε όλα τα χωριά και τακτικό πλύσιμο και απολύμανση των κάδων.

Βλέπουν ότι όλα τα χωριά πληρώνουν τα ίδια τέλη και δεν υπάρχουν έξυπνοι και κορόιδα, όπως συνέβαινε στο παρελθόν ενώ φέτος με απόφαση της δημοτικής αρχής δεν υπήρξε καμία αύξηση των τελών. Βλέπουν ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια εγκαταστάθηκαν εκατοντάδες νέοι υδρομετρητές, ώστε ο καθένας να πληρώνει για το νερό που ξοδεύει, χωρίς αδικίες και λάθος εκτιμήσεις. Βλέπουν ότι γίνεται σοβαρή προσπάθεια για τη συντήρηση των σχολείων, των γηπέδων, των πλατειών και όλων των δημόσιων χώρων, βλέπουν να λειτουργούν πολιτιστικά εργαστήρια σε όσες Τοπικές Κοινότητες υπάρχει συμμετοχή και ενδιαφέρον.

Ξέρουν οι πολίτες του Δήμου Κιλελέρ ότι σύντομα θα είναι έτοιμη η μελέτη για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το έργο της διάνοιξης νέων γεωτρήσεων για την υδροδότηση χωριών που έχουν πρόβλημα, όπως το Αρμένιο και η Μέλισσα. Ξέρουν ότι ο Δήμος αποκτά μετά από χρόνια το δικό του Αστυνομικό Τμήμα, το οποίο θα εγκατασταθεί στον Πλατύκαμπο και θα ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή μας. Ξέρουν ότι ο Πλατύκαμπος απέκτησε ένα εντυπωσιακό ΚΑΠΗ που εξελίσσεται σε τόπο συνάντησης για τα άτομα της τρίτης ηλικίας και ότι θα χρηματοδοτηθούν οι μελέτες για το καινούργιο κτίριο του Παιδικού Σταθμού Πλατυκάμπου και για την κτιριακή επέκταση του Γυμνασίου – Λυκείου Πλατυκάμπου. Ξέρουν ότι η Νίκαια θα έχει, σύντομα, ένα υπερσύγχρονο περιφερειακό ιατρείο, το οποίο θα εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες και ότι εντάσσεται στο ΕΣΠΑ το νέο κτίριο του τριθέσιου Νηπιαγωγείου της Νίκαιας. Ξέρουν ότι με πόρους του ΕΣΠΑ εκτελούνται, ήδη, εργασίες αναστήλωσης και ανάδειξης των σημαντικών αρχαιοτήτων που υπάρχουν στον Κραννώνα και την Παλαιόσκαλα του Καλαμακίου. Ξέρουν ότι τα κτίρια των παλιών σχολείων αναστηλώνονται από το Δήμο και διατίθενται για τη στέγαση κοινωνικών δραστηριοτήτων πολιτιστικών συλλόγων και άλλων φορέων.

Αναγνωρίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Δήμου Κιλελέρ ότι ο Ρίζος Κομήτσας και όλοι οι αντιδήμαρχοι είναι στο πλευρό τους και μάχονται για τα δίκαια αιτήματά τους από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον ΕΛΓΑ έως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τις εφορίες, τη ΔΕΗ και άλλες υπηρεσίες. Ποτέ, άλλοτε, δεν υπήρξε άλλος δήμαρχος στην περιοχή μας, που να έχει γίνει ο κακός δαίμονας των διάφορων καρεκλοκένταυρων της Αθήνας, οι οποίοι κάνουν δύσκολη τη ζωή του αγροτικού κόσμου. Αναρίθμητες οι παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής για την επιστροφή του ΦΠΑ και του φόρου πετρελαίου, για το πράσινο σκουλήκι, για τις αποζημιώσεις από το χαλάζι, για την αντικατάσταση των κλεμμένων μετασχηματιστών της ΔΕΗ, για να μην πληρώνουν το χαράτσι οι αγροτικές αποθήκες, για να μην πληρώνουν το άδικο τέλος προς το ΓΟΕΒ οι αγρότες σε Πλατύκαμπο, Γαλήνη, Μελισσοχώρι και Κιλελέρ.

Όσο και αν θέλουν στην παράταξη «Μ. Αντύπας» να κάνουν το άσπρο μαύρο, αντιλαμβάνονται οι πολίτες ότι ο Δήμος Κιλελέρ είναι μπροστάρης στον αγώνα προκειμένου μπει ένα τέλος στις περικοπές, που απαξιώνουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και στερούν από τον κόσμο τη δυνατότητα να βρίσκει στους Δήμους ένα καταφύγιο από τη λαίλαπα των μέτρων και των περικοπών του μνημονίου, που αυξάνουν την ανεργία και οδηγούν τους πάντες στην απόγνωση

Δεν μας προξενεί καμία εντύπωση η απουσία των συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας από τη διαδικασία δημόσιας λογοδοσίας του δημάρχου Κιλελέρ, η οποία, προφανώς, δεν τους βολεύει και γι’ αυτό προσπαθούν να την απαξιώσουν με επιστολές στις εφημερίδες μη έχοντας μάθει να λογοδοτούν για τις πράξεις τους. Άφαντοι ήταν οι σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης από την πλατεία της Νίκαιας, όπως άφαντοι είναι εδώ και 20 μήνες από το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου δεν έχουν καταθέσει ούτε μία σοβαρή και ουσιαστική πρόταση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου μας. Το μόνο που έκαναν ήταν να σιωπούν περιμένοντας τη μέρα που θα ανοίξει ο δρόμος για τη διεκδίκηση της ηγεσίας της παράταξης και τώρα που τους έκανε το χατίρι ο αρχηγός τους, έχουν αποδυθεί σε αγώνα δρόμου για το ποιός θα καταφέρει να πάρει το δαχτυλίδι και να υποτάξει τους υπόλοιπους.

Κατανοούμε την πρεμούρα κάποιων συμβούλων να γίνουν χαλίφιδες στη θέση του χαλίφη και δεν τους παρεξηγούμε για τον υπερβάλλοντα ζήλο τους να τα βάλουν με τον Ρίζο Κομήτσα για να δείξουν την αξία τους και να καπαρώσουν τη θέση του αρχηγού. Καλύτερα, όμως, να ασχοληθούν με τα εσωτερικά της παράταξής τους και να αφήσουν τη δημοτική αρχή να κάνει τη δουλειά της».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ