Ενημερωτικές εκδηλώσεις για το Leader σε Φάρσαλα, Αρμένιο και Βαμβακού

Συνεχίζονται αύριο στα Φάρσαλα οι  ενημερωτικές εκδηλώσεις   για υποψήφιους  επενδυτές  σχετικά με το Πρόγραμμα LEADER, που πραγματοποιεί κλιμάκιο  της ΑΕΝΟΛ σε όλους τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Η ενημέρωση αφορά  την 3η Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος που «τρέχει» για ιδιωτικές επενδύσεις  και λήγει στις 31 Οκτωβρίου. 

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των ενημερωτικών συναντήσεων, τα στελέχη της ΑΕΝΟΛ θα ενημερώνουν διεξοδικά  τους υποψήφιους επενδυτές, ώστε να καταθέσουν έγκαιρα τις προτάσεις τους και να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για τις επιχειρήσεις τους.

Το προγράμμα LEADER, που χειρίζεται ηΑναπτυξιακή Εταιρία Ν. Λάρισας (ΑΕΝΟΛ), θα παράσχει στους ιδιώτες που θα ενταχθούν, τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε επενδύσεις, καλύπτοντας από ιδίους πόρους το 50% της επένδυσης, καθώς το υπόλοιπο του ποσού χρηματοδοτείται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι  να παρευρεθούν στην εκδήλωση προκειμένου να ενημερωθούν από το κλιμάκιο των στελεχών της ΑΕΝΟΛ σχετικά με το Πρόγραμμα.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

• Φάρσαλα, αύριο Τρίτη, 2 Οκτωβρίου και ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου

• Αρμένιο, δήμου Κιλελέρ, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου και ώρα 7 μ.μ. στο δημοτικό καφέ, στην πλατεία Αρμενίου

• Βαμβακού, δήμου Φαρσάλων, την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου

Αναλυτικά οι Δράσεις  της 3ης Πρόσκλησης Leader για Ιδιωτικές Επενδύσεις

H 3η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Τοπικού Προγράμματος «Προσέγγιση LEADER» του  Άξονα 4 του  ΠΑΑ 2007-2013 για το Νομό Λάρισας, αφορά  την ενίσχυση επενδύσεων ιδιωτικού  χαρακτήρα    και  έχει καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων   31/10/2012.

Συνολικός Προϋπολογισμός Προκήρυξης : 6.475.465,06€

Συνολική Δημόσια Δαπάνη Προκήρυξης :  3.237.732,53€

Αντικείμενο της   συγκεκριμένης προκήρυξης  είναι οι  παρακάτω  δράσεις για τις οποίες το ποσοστό ενίσχυσης ανέρχεται στο 50%:

1. Αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων.

2. Αύξηση της αξίας των δασοκομικών προϊόντων.

3. Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί χώρων εστίασης και αναψυχής.

4. Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επισκέψιμων αγροκτημάτων.

5. Ίδρυση, επέκταση και εκσυγχρονισμός, μικρής δυναμικότητας υποδομών διανυκτέρευσης.

6. Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τουρισμού της υπαίθρου( εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ειδικές μορφές τουρισμού, χώροι αθλοπαιδιών, χώροι γευσιγνωσίας).

7. Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί μονάδων οικοτεχνίας, χειροτεχνίας, παραγωγής ειδών παραδοσιακής τέχνης, βιοτεχνικών μονάδων.

8. Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών

9. Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α΄ μεταποίηση.

10. Δικτύωση ομοειδών ή συμπληρωματικών επιχειρήσεων όλων των κλάδων της τοπικής οικονομίας.

Προτάσεις  στις παραπάνω δράσεις μπορούν να υποβάλλουν αγρότες καθώς και φυσικά η νομικά  πρόσωπα . 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν πληροφορίες και διευκρινήσεις για το περιεχόμενο της παρούσας Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στα γραφεία της Ο.Τ.Δ. «Α.Ε.ΝΟ.Λ .  Α.Ε.»  ή στα τηλέφωνα 24930 25047, 24222 και  2410 284696, 284824 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από τους: Μπασδέκη Σεβαστή, Μουκίδη Γεώργιο, Χαρταλάμη Αθηνά.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ