ΕΑΣ Λάρισας: Να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά προβλήματα στην επιστροφή ΦΠΑ

Επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης Μ. Χαρακόπουλο στην οποία αναφέρει ότι υπάρχουν προβλήματα κατά τη διαδικασία επιστροφή φόρου πετρελαίου σε παραγωγούς που δεν αναγνωρίζονται στην διασταύρωση των αρχείων απέστειλε η διοίκηση της ΕΑΣ Λάρισας. Όπως αναφέρει στην επιστολή τα πρβλήματα εστιάζονται στα εξής:

1. Α.Φ.Μ.

2. Μητρώο ΟΓΑ.

3. Μη πληρωμή της εισφοράς – ασφάλεια.

«Επειδή ενδεχομένως θα πάμε στην δεύτερη και τελική πληρωμή προτείνουμε να γίνει μέσω του Ο,Π.Ε.Κ.Ε,Π.Ε. και του ΕΛΓΑ , δηλαδή να ανοίξει μια πύλη ελέγχου και διασταύρωσης , όσον αφορά το Α.Φ.Μ. και το Μητρώο για όσους έχουν πρόβλημα.

Α.   όσοι   είναι   συνταξιούχοι   αλλάζουν   μητρώο   ΟΓΑ   –   Διασταύρωση   – επιβεβαίωση του δικαιούχου.

Β. υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες ο ΟΓΑ έγραψε και έστειλε στο Μητρώο Ο,Π.Ε.Κ.Ε,Π.Ε. το Α.Φ.Μ. του συζύγου για την σύζυγο και αντίστροφα (διασταύρωση – επιβεβαίωση)» επισημαίνει η διοίκηση της ΕΑΣ Λάρισας στην επιστολή της.

Τέλος καταλήγει λέοντας τα εξής:

«Όσο για την μη πληρωμή της εισφοράς , πολλοί αγρότες πλήρωσαν μετά την λήξη της επιστολής του ΟΓΑ με έγγραφο προς την ΑΤΕ. Αυτό δεν φαίνεται άμεσα στον ΟΓΑ. Σ’ αυτή την περίπτωση ο ΟΓΑ στέλνει προς τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.   ότι είναι μη ενεργός ( κωδικός 0 ). Προτείνουμε λοιπόν σ’ αυτή την περίπτωση το δικαίωμα συμψηφισμού για τον παραγωγό, δηλαδή το οικονομικό μέγεθος του πετρελαίου να έχει το δικαίωμα ο παραγωγός να το συμψηφίσει με την εισφορά του ΟΓΑ για να αναγνωρίζεται (ενεργός)».

Πηγή: Ημερήσιος Κήρυκας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ