Τρόικα: Δεν θα πληρώσουν οι τράπεζες αλλά ο λαός

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Παιδής

Μια νέα θρασύτατη απαίτηση προέβαλαν χθες οι εκπρόσωποι της τρόικας στη συνάντησή τους με τον υπουργό Οικονομικών, λέγοντας του, ούτε λίγο ούτε πολύ ότι το ποσό των 550 εκ. ευρώ που οφείλουν οι τράπεζες στο ελληνικό κράτος δεν θα το πληρώσουν και την τρύπα που δημιουργείται στα έσοδα θα πρέπει να την πληρώσει ο ελληνικός λαός μέσα από μια νέα έκτακτη εισφορά.

Αν όντως αληθεύει αυτή η απαίτηση και δεν εντάσσεται σε κάποιο επικοινωνιακό κόλπο της κυβέρνησης τότε θα πρέπει να είμαστε ευτυχείς αφού πλέον οι εκπρόσωποι των δανειστών μας με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο έδειξαν ότι εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι να προασπίσουν τα συμφέροντα των τραπεζών και τίποτε άλλο.

Και θα πρέπει να είμαστε ευτυχείς για τι πλέον γνωρίζουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ποιος είναι ο εχθρός του λαού και μπορούμε αν το πάρουμε απόφαση να τον πολεμήσουμε.

Πρώτο βήμα ας είναι λοιπόν ο γενικός ξεσηκωμός καθημερινά σε όλη τη χώρα, η μαζική συμμετοχή στην απεργία της 18ης Οκτωβρίου και η συντεταγμένη προσπάθεια για να μην περάσουν τα νέα θανατηφόρα για την ελληνική κοινωνία και τη χώρα μέτρα.

Ας σηκώσουμε το κεφάλι και ας πάρουμε την απόφαση να κυνηγήσουμε την τρόικα, αφού από τα χρήματά της στο λαό δεν πάει ούτε ένα ευρώ. Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι δανειστές μας, μας καταστρέφουν καθημερινά και ότι μόνο με ένα νέο παραγωγικό σχεδιασμό αξιοποιώντας όλα τα πλεονεκτήματα της γεωγραφικής θέσης, του φυσικού πλούτου και του κλίματος της χώρας θα μπορέσει η Ελλάδα να ξαναμιλήσει για ανάπτυξη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ