Στο πόδι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι

Δύο οι απεργιακές συγκεντρώσεις το πρωί στη Λάρισα

Ηχηρό μήνυμα αντίδρασης στα νέα σκληρά μέτρα που προωθεί η τρόικα και ετοιμάζεται να υιοθετήσει η κυβέρνηση, αναμένεται να στείλουν σήμερα εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματίσει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ σαε όλη τη χώρα και φυσικά στη Λάρισα.

Σύμφωνα πάντως με όσα ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στη Λάρισα αναμένεται να γίνουν δύο απεργιακές συγκεντρώσεις από το Εργατικό Κέντρο – ΠΑΜΕ στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία και από το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου. Εν τω μεταξύ απεργιακή συγκέντρωση έχουν προγραμματίσει οι επαγγελματοβιοτέχνες στις 9.30 το πρωί στο επιμελητήριο, ενώ οι έμποροι της Λάρισας ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στο πανεμπορικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσει η ΕΣΕΕ στην Αθήνα.

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι συνεχίζουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους  δικηγόροι, γιατροί και μηχανικοί.

ΤΟ ΕΚΛ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία αλλά και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία απευθύνει η διοίκηση του ΕΚΛ υποστηρίζοντας ότι πρέπει να νεκρώσουν τα πάντα. Να βουλιάξει η πόλη από τη λαϊκή διαμαρτυρία, αφού κυβέρνηση, Ε.Ε, μεγαλοεργοδοσία καταργούν τον κατώτερο μισθό, τσακίζουν τις ΣΣΕ και ό,τι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα ανεργίας. Επιχειρούν να απελευθερώσουν το ωράριο, να καταργήσουν την Κυριακάτικη αργία, να σκλαβώσουν και να περάσουν αλυσίδες στους εργαζόμενους, να μετατρέψουν τους χώρους δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα.

ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε την κατάθεση των μέτρων στη Βουλή. Η κατάθεσή τους είναι ένα ακόμα πιο μεγάλο πραξικόπημα ενάντια στον λαό. Παλεύουμε να μην έρθουν τα μέτρα στην βουλή με την ανάπτυξη απεργιακής καταιγίδας και αγώνα διάρκειας. Να συγκροτήσουμε ένα μαζικό αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής, σωτηρίας και αξιοπρέπειας. Έτσι μπορούμε να δώσουμε αποφασιστικά τη μάχη για να μην περάσει το κανιβαλικό πακέτο και να ανατρέψουμε τη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι «Εργατικές Κινήσεις – Παρεμβάσεις» της Λάρισας που καλούν τους εργαζόμενους Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα σε προσυγκέντρωση 10:00πμ στην  πλατεία νομαρχίας και στην συνέχεια στην  Κεντρική Πλατεία στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου.

ΤΟ ΝΤ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Από την πλευρά της η διοίκηση του Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί αύριο στην πλατεία Ταχυδρομείου, υποστηρίζοντας ότι τρόικα και κυβέρνηση, παρά την προγραμματική συμφωνία της τελευταίας και τις ρητές προεκλογικές δεσμεύσεις των τριών κομμάτων που τη στηρίζουν, ετοιμάζονται να επιβάλουν ένα ακόμη δυσβάστακτο πακέτο μέτρων

«Η πολιτική του μνημονίου, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων και της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, της διάλυσης της Υγείας της Παιδείας και του Κοινωνικού Κράτους, πρέπει να ανατραπεί.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη γενική απεργία την αύριο καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Ταχυδρομείου», καταλήγει η ανακοίνωση του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της πλατείας Ταχυδρομείου δήλωσαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι που επίσης συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η οικονομική πολιτική των μνημονίων επιβάλλεται σαν ένα διαρκές καθεστώς χωρίς καμία προοπτική. Η σαφής αποτυχία τους, η ύφεση και η ανεργία δεν προοιωνίζει προοπτικές, τόσο για την οικονομία, όσο και για την κοινωνία. Αντίστοιχες πολιτικές εφαρμόζονται και στην υπόλοιπη Ευρωζώνη, που πλήττεται από την κρίση, χωρίς να φαίνεται φως στον ορίζοντα. Η χώρα χρειάζεται σχέδιο ανασυγκρότησης και όχι διάλυση της παραγωγικότητας, της κοινωνικής συνοχής και του περιβάλλοντος. Σχέδιο για την αειφορία της οικονομίας, τη βιωσιμότητα της κοινωνίας, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Η ακολουθούμενη πολιτική κινείται σε λάθος και αδιέξοδη κατεύθυνση και προσθέτει αντί να επιλύει προβλήματα».

ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων του νομού Λάρισας θα διοργανώσει συγκέντρωση στις 9.30 το πρωί στο Επιμελητήριο και στη συνέχεια πορεία προς την Περιφέρεια, όπου και θα επιδοθεί ψήφισμα με τα αιτήματά τους, ενώ η ΠΑΣΕΒΕ θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στις 9 το πρωί στο Επιμελητήριο και στη συνέχεια θα συμμετάσχει στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στην κεντρική πλατεία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ