Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των ΑμεΑ στη Θεσσαλία για την αναμονή στις πιστοποιήσεις

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Θεσσαλίας καλεί όλους τους φορείς μέλη της και κάθε άτομο με αναπηρία και γονέα και κηδεμόνα αυτών να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία μπροστά στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας – ΚΕ.Π.Α. των πόλεών τους. Βασικό αίτημα αποτελεί η λήξη της ομηρίας των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στις λίστες αναμονής των ΚΕ.Π.Α.

Η Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 11.00 πμ. στα ΚΕΠΑ Θεσσαλίας και συγκεκριμένα:

Στο ΚΕ.Π.Α. Λάρισας, Ασκληπιού 29

Στο ΚΕ.Π.Α. Καρδίτσας, Ιεζεκιήλ 38Α

Στο ΚΕ.Π.Α. Βόλου, Θρακών 20

Στο ΚΕ.Π.Α. Τρικάλων, Ομήρου 13

Τα άτομα με αναπηρία της Θεσσαλίας και οι οικογένειές τους απαιτούν εδώ και τώρα την απλοποίηση και επίσπευση των διαδικασιών, έτσι ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής στις λίστες των προς εξέταση ατόμων από τις επιτροπές του ΚΕ.Π.Α. και αντίστοιχα να μειωθεί ο χρόνος έκδοσης της απόφασης του Ποσοστού Αναπηρίας από το ΚΕ.Π.Α.. Η Ομοσπονδία τονίζει ότι αυτή την στιγμή, πάνω από 60.000 συνάδελφοι με αναπηρία και αντίστοιχα οι οικογένειές τους είναι εγκλωβισμένοι στους δαιδαλώδεις μηχανισμούς και τις χρονοβόρες διαδικασίες των ΚΕΠΑ σε όλη την χώρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ