Διαπιστώθηκαν αποκλίσεις σε στοιχεία χρέους 98 δήμων

Με επείγον έγγραφό του το Υπουργείο Εσωτερικών καλεί 98 Δήμους της χώρας, ανάμεσά τους και οι δήμοι Αγιάς, Κιλελέρ, Τεμπών και Φαρσάλων, να ελέγξουν, να επανεξετάσουν και να αιτιολογήσουν τις σημαντικές αποκλίσεις που έχουν παρουσιαστεί ύστερα από διασταυρώσεις στοιχείων που πραγματοποιήθηκαν στη βάση δεδομένων «Οικονομικά στοιχεία δήμων» και αφορούν στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των Δήμων άνω των 90 ημερών.

 Ύστερα από διασταυρώσεις στοιχείων που πραγματοποιήθηκαν στη βάση δεδομένων «Οικονομικά στοιχεία δήμων» διαπιστώθηκαν σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ υποβαλλόμενων ποσών τα οποία αφορούν στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των Δήμων άνω των 90 ημερών. Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι διενεργήθηκαν στα μηνιαία οικονομικά στοιχεία που υποβάλλουν οι Δήμοι, βάσει της με αριθμό 74712/29-12-2010 Απόφασης όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, καθώς και στα στοιχεία μητρώου δεσμεύσεων που τηρεί ο κάθε δήμος σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 113 και των σχετικών εγκυκλίων των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών.

” Οι διασταυρώσεις των στοιχείων πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των πεδίων « Εκκρεμείς υποχρεώσεις σε φορείς εκτός Γεν. Κυβερνησης – Εκ των οποίων σε καθυστέρηση 90+ ημερών από την ημερομηνία υποχρέωσης εξόφλησης »  του μηνιαίου στατιστικού δελτίου και της στήλης 31 του μητρώου δεσμεύσεων «Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους > 90 ημερών» για τους μήνες από Μάρτιο έως και Ιούλιο του 2012.

Στους Δήμους στους οποίους απευθύνεται το παρόν εντοπίσθηκαν αποκλίσεις σε έναν ή περισσότερους μήνες αναφοράς της ελεγχόμενης περιόδου και παρακαλούνται όπως προβούν άμεσα στις παρακάτω ενέργειες :

Να ελέγξουν τα στοιχεία που έχουν υποβάλλει προκειμένου να εντοπιστούν τα λάθη και στη συνέχεια να διορθωθούν και να επανυποβληθούν.

Εάν δεν πρόκειται για λάθος εγγραφές να τεκμηριωθεί η αιτία της μεγάλης απόκλισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών μεταξύ των δύο   πεδίων.

Όσοι προβούν σε διορθώσεις να μας ενημερώσουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στη διεύθυνση oikonomika.ota1@ypes.gr. Όσοι τεκμηριώσουν εγγράφως την απόκλιση να την αποστείλουν και ηλεκτρονικά στην ίδια διεύθυνση.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι ο στόχος που έχει τεθεί από το Υπουργείο Οικονομικών για τα στοιχεία ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορέων που υποβάλλονται από το Υπουργείο μας ορίζεται σε ποσοστό μέγιστης απόκλισης 1% έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Για αυτό το λόγο σας εφιστούμε την προσοχή ώστε εφεξής τα υποβαλλόμενα στοιχεία στη βάση δεδομένων «Οικονομικά στοιχεία Δήμων» να καταχωρούνται προσεκτικά προκειμένου να αποτυπώνουν την πραγματική οικονομική εικόνα του Δήμου και να είναι αξιοποιήσιμα” .

Οι δήμοι αναλυτικά είναι:

ΑΓΙΑΣ, ΚΩ, ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ, ΛΑΓΚΑΔΑ, ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ, ΛΕΒΑΔΕΩΝ, ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΛΕΥΚΑΔΟΣ, ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ, ΑΙΓΙΝΑΣ,

ΜΑΝΔΡΑΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ, ΑΛΜΥΡΟΥ, ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ, ΑΛΜΩΠΙΑΣ, ΜΕΤΣΟΒΟΥ, ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ, ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ, ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ, ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ, ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ, ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ, ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ-ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ, ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ, ΑΝΔΡΟΥ, ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ,  ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ, ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ, ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ, ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ, ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ, ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ, ΒΙΑΝΝΟΥ, ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ, ΒΟΙΟΥ, ΞΑΝΘΗΣ, ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ, ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ,  ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ, ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ, ΟΙΧΑΛΙΑΣ, ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, ΔΕΛΤΑ, ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ, ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΠΑΛΑΜΑ, ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣ, ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ, ΠΑΡΓΑΣ, ΔΩΔΩΝΗΣ, ΠΑΤΡΕΩΝ, ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ, ΠΕΛΛΑΣ, ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ, ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ,  ΖΑΓΟΡΑΣ-ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ, ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ, ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΠΥΡΓΟΥ,  ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ, ΘΕΡΜΗΣ, ΡΟΔΟΥ, ΘΗΒΑΙΩΝ, ΣΕΡΡΩΝ, ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ, ΣΗΤΕΙΑΣ, ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ, ΣΙΝΤΙΚΗΣ, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ,  ΣΚΟΠΕΛΟΥ, ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΣΟΥΛΙΟΥ, ΚΑΡΠΑΘΟΥ, ΣΟΥΦΛΙΟΥ, ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ, ΣΠΑΡΤΗΣ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΤΕΜΠΩΝ, ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ,

ΚΙΛΕΛΕΡ, ΤΡΙΦΥΛΛΙΑΣ, ΚΙΛΚΙΣ, ΦΑΡΣΑΛΩΝ, ΚΙΣΣΑΜΟΥ, ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ, ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ, ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ