Το δούλεμα και το κούρεμα

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Παιδής

Αφού απείλησαν με εθνική καταστροφή αν δεν ψηφιστούν τα σκληρά μέτρα, έχοντας παίξει και το σχετικό θέατρο της δήθεν διαπραγμάτευσης, των κόκκινων γραμμών και της διαφωνίας, οι Σαμαροβενιζελοκουβέληδες και τα παπαγαλάκια τους, κατάφεραν να περάσουν από τη Βουλή έστω και με κουτσουρεμένη πλειοψηφία ένα καταστροφικό πακέτο που όπως ισχυρίζονταν θα μας εξασφάλιζε τη δόση και, και, και….

Για να κατευνάσουν την οργή του λαού, άρχισαν, και σε αυτή τη δύσκολη για όλη την ελληνική κοινωνία συγκυρία, τα ψέματα και τις υποσχέσεις για ρευστότητα στην αγορά, για ανάπτυξη, για μεταρρυθμίσεις, για χτύπημα της διαφθοράς, της σπατάλης, της φοροδιαφυγής και όλα αυτά με την άφιξη της δόσης.

Δυστυχώς όμως για τους συγκυβερνώντες, παρά την τυφλή υπακοή τους στις απαιτήσεις των δανειστών, η πολυαναμενόμενη δόση δεν φαίνεται να έρχεται τόσο γρήγορα και αυτό όχι επειδή δεν έδειξε καλή συμπεριφορά η κυβέρνηση και αγνόησε κάποιες από τις εντολές των δανειστών, αλλά πολύ απλά επειδή οι ίδιοι οι δανειστές άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι η συνταγή με τα μέτρα λιτότητας είναι αδιέξοδη και κατά συνέπεια κινδυνεύουν τα χρήματά τους, τα οποία ρίχνονται σε ένα πηγάδι χωρίς πάτο, αφού το χρέος της Ελλάδας βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη και δεν πρόκειται να γίνει διαχειρίσιμο και κατά συνέπεια απαιτείται νέο κούρεμα, το οποίο φυσικά θα απαιτήσει και νέες θυσίες του λαού.

Ηδη από το χθεσινό γιούρογκρουπ ακούσαμε για επιμήκυνση και για πρόσθετα μέτρα τα οποία ο κ. Σαμαράς και οι συν αυτώ θα προσπαθήσουν και πάλι να μας τα σερβίρουν ως σωτήρια συνεχίζοντας την σε βάρος μας κοροϊδία, για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν ακόμη μεγαλύτερα κέρδη για τα αφεντικά τους.

Αλλωστε αυτό το σκοπό θα έχει και η νέα σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών μόλις επιστρέψει ο κ. Σαμαράς από τας Ευρώπας…

Οι εταίροι μας και δανειστές μας συνεχίζουν να ακολουθούν την ίδια τακτική από τη στιγμή που μας επέβαλαν το πρώτο μνημόνιο και το οποίο αδιαμαρτύρητα αποδεχθήκαμε: Πριν την ψήφιση του κάθε πακέτου μας θεωρούν τους καλύτερους μαθητές, κάνουν ότι δήθεν μας στηρίζουν, εξυμνώντας τους πολιτικούς μας που διαπραγματεύονται μαζί τους και μόλις ψηφιστούν τα μέτρα εμφανίζουν όπως οι ταχυδακτυλουργοί από το καπέλο τους ένα νέο σκληρότερο πακέτο, απειλώντας μας με έξοδο από το στενό πυρήνα της ΕΕ με πτώχευση και πάει λέγοντας.

Οι εταίροι μας ήταν που εξυμνούσαν τον Γ. Παπανδρέου και τον Γ. Παπακωνσταντίνου τους οποίους στη συνέχεια δήλωναν ότι δεν ήθελαν να ξαναδούν, οι ίδιοι ήταν που μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για τον Ευ. Βενιζέλο και τον Λ. Παπαδήμο, τους οποίους τώρα κατηγορούν για ολιγωρία και μη τήρηση των συμφωνηθέντων, οι ίδιοι ήταν που μιλούσαν το καλοκαίρι με τα καλύτερα λόγια για τον Αντ. Σαμαρά και τον Γ. Στουρνάρα και τώρα δεν τους δίνουν τη δόση.

Πώς να ξεχάσουμε τα «σημαντικότατα» ταξίδια του πρωθυπουργού σε Γερμανία και Γαλλία τον Αύγουστο και τις παπαρολογίες που ακούγαμε από τα παπαγαλάκια του συστήματος για αλλαγή του κλίματος για τη χώρα μας κ.λπ..

Δυστυχώς καθημερινά αποδεικνύεται ότι κυβέρνηση και τρόικα μας κοροϊδεύουν αφού πλέον είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ούτε σχέδιο εξόδου από την κρίση είχαν ούτε ποτέ κατανόησαν επακριβώς που οδηγούν την κοινωνία τα μέτρα που οι μεν επιβάλουν και οι δε υιοθετούν. Απλά χρησιμοποίησαν την Ελλάδα σαν πειραματόζωο για να μπορέσουν να κερδίσουν χρόνο φοβούμενοι μια έκρηξη σε όλη την ευρωζώνη.

Ο ελληνικός λαός βρίσκεται στη μέση ενός ακήρυχτου πολέμου μεταξύ Ε.Ε και ΔΝΤ και είναι το μεγαλύτερο θύμα αυτής της κρίσης όσο δέχεται το δούλεμα περί σωτηρίας, ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση. Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι όσο δεν αντιδρά και παρακολουθεί κυβέρνηση και τρόικα να του διαλύουν τη ζωή τόσο τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα γι’ αυτό αφού είτε με κούρεμα είτε χωρίς, το δούλεμα καλά κρατεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ