Μέχρι 28 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για το Leader

Παράταση έως τις 28 Δεκεμβρίου για υποβολή προτάσεων στην 3η Πρόκληση Ενδιαφέροντος του Προγράμματος Leader έδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έπειτα από παρέμβαση της Προέδρου της Επιτροπής Διαχείρισης (Ε.Δ.Π.) Leader – Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένας Καραλαριώτου.

Ανταποκρινόμενη σε αιτήματα υποψήφιων επενδυτών, οι οποίοι λόγω απεργίας του προσωπικού των Ο.Τ.Α. και των Κ.Ε.Π. δεν μπόρεσαν να συγκεντρώσουν έγκαιρα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, δεδομένου ότι η καταληκτική ημερομηνία ήταν η  30η Νοεμβρίου, η κ. Καραλαριώτου παρενέβη άμεσα με σχετική επιστολή της προς το αρμόδιο Υπουργείο ζητώντας παράταση ενός μηνός.

Σε σχετική δήλωση της τόνισε χαρακτηριστικά: «Σε αυτές τις περιόδους κρίσης, που η επιχειρηματικότητα χαροπαλεύει και οι επενδυτές τείνουν  να αποτελέσουν «είδος υπό εξαφάνιση», είναι καθήκον μας να κάνουμε οτιδήποτε περνά απ΄ το χέρι μας για να τους διευκολύνουμε. Προς αυτή την κατεύθυνση και με γνώμονα την τοπική ανάπτυξη έκανα και το σχετικό αίτημα για παράταση προς το Υπουργείο και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη που έτυχε θετικής ανταπόκρισης και θα μπορέσουμε έτσι να ενισχύσουμε τους ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν. Τώρα που η αγορά στερεύει από ρευστό  πρέπει να δούμε το Πρόγραμμα ως ένα πολύτιμο εργαλείο ανάπτυξης και να μην το αφήσουμε ανεκμετάλλευτο».

Το Πρόγραμμα LEADER, που χειρίζεται η Αναπτυξιακή Εταιρία Ν. Λάρισας (ΑΕΝΟΛ), θα παράσχει στους ιδιώτες που θα ενταχθούν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε επενδύσεις, καλύπτοντας τους το 50% της επένδυσης.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com