Ζωόφιλοι και ΕΜΑΚ έσωσαν σκύλο στον Τύρναβο

sk3Στον Τύρναβο σήμερα το πρωί μια γνωστή ζωόφιλη, η Ρίτσα Γιολδάση, εντόπισε τον σκύλο που βλέπετε να στέκεται μέσα στον χείμαρρο πάνω σε μια μικρή νησίδα από βράχια. Αμέσως κάλεσε την Πυροσβεστική και τελικά κλιμάκιο της 8ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) έφτασε επί τόπου.

sk2Οι άνδρες της Ε.Μ.Α.Κ. με σκάλες, σχοινιά και βάρκα προσπάθησαν να πιάσουν το σκυλί, όμως τη λύση έδωσε ιδιώτης, ο οποίος έφερε γερανοφόρο όχημα με καλάθι μέχρι την όχθη του ποταμού Τιταρήσιου, και έτσι κατάφερε ένας πυροσβέστης να το πλησιάσει, να το πιάσει και να το βγάλει στη στεριά. Η πολύωρη επιχείρηση διάσωσης έληξε επιτυχώς στις 17:30, ενώ το ζώο εντοπίστηκε στο ποτάμι στις 10:00 το πρωί.

sk5sk6Όπως πληροφορηθήκαμε το φιλοζωικό σωματείο «Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας» μετέφερε αμέσως το σκυλί σε κτηνίατρο και εθελόντρια το φιλοξενεί προσωρινά μέχρι να βρεθεί εκείνος που θα το υιοθετήσει. Αν θα θέλατε να το υιοθετήσετε καλέστε την Αθανασία, που είναι μέλος του φιλοζωικού συλλόγου, στο τηλέφωνο: 6975620881.

Το ζώο γλίτωσε τον πνιγμό επειδή κάποιοι νοιάστηκαν. Αυτή είναι μια από τις ειδήσεις που μας κάνουν να νιώθουμε καλά, επειδή ανήκουμε στο ανθρώπινο είδος!

 

Πηγή: zoosos.gr, φωτο: Αννα Ξενοπούλου, Αμπελώνας(fb)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ