ΣΥΡΙΖΑ: Η μητρόπολη Λάρισας νομιμοποιεί τη ναζιστική Χ.Α.

ignatΤη δυσφορία τους για την παρουσία εκπροσώπου της μητρόπολης Λάρισας σε συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής την Κυριακή εκφράζουν τα μέλη της οργάνωσης Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

“Είχαμε την πληροφορία για παρουσία εκπροσώπου της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου στην συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής που έγινε την Κυριακή 31/3/2013 στην πλατεία Αγ. Βησσαρίωνος. Ίσως επειδή δεν θέλαμε να το πιστέψουμε, επιδιώξαμε την πολλαπλή διασταύρωσή της.

Δυστυχώς, η Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου επέλεξε να νομιμοποιήσει  και να ενθαρρύνει  το ναζιστικό μόρφωμα, του οποίου και οι διακηρύξεις  και, πολύ περισσότερο, η πολιτική πρακτική του κινούνται σε  διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση από τις χριστιανικές  πανανθρώπινες αξίες και κηρύγματα.

Εκφράζουμε την βαθιά λύπη για την επιλογή της Μητρόπολης Λάρισας  Πιστεύουμε ότι αυτή η επιλογή δεν συγκρούεται μονάχα με τις δημοκρατικές αντιφασιστικές παραδόσεις της Λάρισας, αλλά βρίσκεται και σε αντίφαση με τις διαθέσεις και την καθημερινή πρακτική του λαϊκού κλήρου της πόλης, όπως αυτές  εκδηλώνονται με την αλληλεγγύη στον άνθρωπο, πέρα και πάνω από ρατσιστικές προκαταλήψεις.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η επιλογή ήταν απλά μία κακή στιγμή για την Μητρόπολη”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ