«Ο Η7Ν9 μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο»

12Διαψεύδοντας τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, κορυφαίος Γάλλος ιολόγος του Ινστιτούτου Παστέρ προειδοποιεί πως το στέλεχος Η7Ν9 της γρίπης των πτηνών έχει μεταλλαχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο…

Ένα 24ωρο μετά την διαβεβαίωση του διεθνούς οργανισμού ότι το νέο στέλεχος της γρίπης των πτηνών, που έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο έξι ατόμων στην Κίνα, δεν αποτελεί κίνδυνο καθότι δεν μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο, ο Βανσέν Ενούφ επισημαίνει, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Monde» ότι o κίνδυνος παραμονεύει.

«Ο Η7Ν9 έχει μεταλλαχθεί ώστε να μπορεί όχι μόνο να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά και να προκαλέσει πανδημία», επισημαίνει.

Την ίδια ώρα, κλιμάκιο ειδικών επιστημόνων και επιδημιολόγων του ΠΟΥ μεταβαίνει στην Κίνα για να συνδράμει τις έρευνες σχετικά με τη νέα μορφή γρίπης των πτηνών που έχει μέχρι σήμερα προσβάλλει 21 ανθρώπους.

Ο υπότυπος Η7Ν9 της γρίπης των πτηνών, ο οποίος εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε ανθρώπους στην Κίνα, δεν είναι λόγος πανικού, καθησύχασε τη Δευτέρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Μέχρι στιγμής βλέπουμε μόνο σποραδικά κρούσματα μιας σπάνιας ασθένειας, και δεν αποκλείεται η κατάσταση να παραμείνει έτσι. Δεν είναι επομένως ώρα για υπερβολικές αντιδράσεις και πανικό» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην Κίνα Μάικλ Ο’Λίρι, ο οποίος έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου με εκπροσώπους της κινεζικής κυβέρνησης στο Πεκίνο.

Ο Ο’Λίρι προειδοποίησε ωστόσο ότι οι γνώσεις των επιστημόνων παραμένουν ελλιπείς και η πορεία που θα ακολουθήσει η επιδημία στην Κίνα παραμένει άγνωστη.

«Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε πληροφορίες από άλλους ιούς. Ο Η7Ν9 είναι νέος ιός για τον άνθρωπο και η συμπεριφορά του δεν μπορεί να προβλεφθεί με βάση τη συμπεριφορά άλλων ιών της γρίπης» είπε σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Στην Κίνα, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι παρακολουθούν 621 άτομα που είχαν επαφή με τους ασθενείς, και μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα.

Normal
0

false
false
false

EL
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Κανονικός πίνακας”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

Πηγή:protothema.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ