Η περιφέρεια ευθύνεται για τις καθυστερήσεις στο δρόμο Λογγά – Βερδικούσια

γελαληςΣτην Περιφέρεια Θεσσαλίας, παραπέμπει η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε ερώτηση Θεσσαλών Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ με επικεφαλής τον βουλευτή Λάρισας, Δημήτρη Γελαλή, με θέμα την καθυστέρηση του έργου «Βελτίωση συνδετήριας οδού Βερδικούσιας-Λογγά», ζητώντας τις ευθύνες για την καθυστέρηση εκτέλεσης του έργου, την εξασφάλιση της απαιτούμενης  χρηματοδότησης  για τη συνέχεια του έργου, την εκπόνηση της Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης και την άμεση παράδοση του στην κυκλοφορία.

Ο κ. Στυλιανίδης απαντώντας με το σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Λάρισας, το οποίο ήδη είχαμε στα χέρια μας ύστερα από αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία, περιγράφει το Στάδιο ωριμότητας του έργου, την επικαιροποίηση όλων των απαραίτητων αδειοδοτήσεων  και μας ενημερώνει ότι η ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ δεν είναι στην αρμοδιότητα της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την 442/15-03-2013 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας εγκρίθηκε η ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας- Στερεά Ελλάδα- Ήπειρος του έργου: Κατασκευή τμήματος της Επαρχιακής Οδού 19 από Βερδικούσια μέχρι όρια Π.Ε. Λάρισας (προς Λογγά), με συνολικό προϋπολογισμό 7.400.000€ (7.300.000€ το έργο οδοποιίας, 50.000€ ΟΚΩ- ΔΕΗ, 50.000€ ΟΚΩ- ΟΤΕ).

Σχολιάζοντας τις απαντήσεις, ο βουλευτής τόνισε: «Κανένα από τα Υπουργεία δε φαίνεται πρόθυμο να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ολοκλήρωση και την παράδοση του έργου, παρά μόνο μένουν δεκαετίες στα χαρτιά οι αντίστοιχες μελέτες, οι εκτιμήσεις των προϋπολογισμών και οι ανανεώσεις ισχύος των εγκρίσεων περιβαλλοντικών όρων. 

Καμιά απάντηση δεν δίνεται από μέρους της κυβέρνησης στο ερώτημα για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης ώστε να συνεχιστεί το έργο, για την ένταξη του στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ ώστε να μειωθεί σημαντικά το κόστος ή την ένταξη του στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Επίσης, στις απαντήσεις τους δεν γίνεται λόγος για το πότε προβλέπεται να ολοκληρωθούν τα εναπομείναντα 7.250μ. ούτε για το πότε το έργο θα παραδοθεί συνολικά στην κυκλοφορία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ επιμένει στη θέση του ότι θα πρέπει να επισπευθούν οι εργασίες ολοκλήρωσης των έργων που εξυπηρετούν την ασφαλή διακίνηση προσώπων, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων,                                          εξασφαλίζουν την σύνδεση των γεωγραφικών διαμερισμάτων, ενισχύουν την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού και του αγροτουρισμού»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ