Να δοθούν στην πόλη οι ανενεργές στρατιωτικές εγκαταστάσεις

larisΑνακοίνωση για το κτήριο και το οικόπεδο του κτηρίου της πρώην στρατολογίας, εξέδωσε και η παράταξη “Λαρισαίων Πόλις”, τονίζοντας την αναγκαιότητα να δοθούν στην πόλη για τις ανάγκες του λαού όλες οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις που δεν χρησιμοποιούνται και εκφράζοντας την κάθετη αντίθεσή της στο ενδεχόμενο να δοθεί σε ιδιώτη το οικόπεδο και το κτήριο της στρατολογίας. Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:

“Η παράταξή μας «Λαρισαίων Πόλις» πολλές φορές έχει μιλήσει στο παρελθόν για την αναγκαιότητα να αποδοθούν στην πόλη οι εκτάσεις στρατιωτικών εγκαταστάσεων οι οποίες δε χρησιμοποιούνται πια. Αν κοιτάξει κάποιος το χάρτη της πόλης μας, θα δει ότι οι εγκαταστάσεις αυτές καλύπτουν πολύ σημαντικές εκτάσεις οι οποίες είναι πλέον αναγκαίες για την Λάρισα.  Ο στόχος αυτός χρειάζεται την προσπάθεια, τον συντονισμό και τον αγώνα όλων των φορέων, δημοτικών παρατάξεων, συλλογικοτήτων και όλων των πολιτών.  

Ένα τέτοιο κτήριο είναι και αυτό της πρώην στρατολογίας, ακριβώς στο κέντρο της πόλης. Η σχεδιαζόμενη απόδοσή του στο ΤΑΙΠΕΔ, και η περαιτέρω πώληση και η μετατροπή του σε ένα ακόμα κτήριο από μπετόν θα είναι μια τεράστια απώλεια στην πόλη. Αρκετά «εγκλήματα» έγιναν σε βάρος της στο παρελθόν. Ας μην προσθέσουμε άλλο ένα στα προηγούμενα. Η οικονομική κρίση δεν μπορεί να είναι η αφορμή για γενικό ξεπούλημα και περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας.

Η δημοτική παράταξη της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» ανέδειξε τις τελευταίες μέρες το θέμα. Το κτήριο πρέπει να αποδοθεί στο Δήμο μας και να  καλύψει, εν μέσω οικονομικής κρίσης, αυτονόητες για πολιτισμένες κοινωνίες, σημαντικές ανάγκες των νέων συμπολιτών μας. Γιατί είναι αλήθεια πως παρά τη συζήτηση που προσπαθήσαμε επανειλημμένως να ανοίξουμε και εμείς, ως «Λαρισαίων Πόλις», και άλλοι για τη δημιουργία ενός σύγχρονου κέντρου νεολαίας, αυτό εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να είναι το ζητούμενο. Καθώς είναι κοινό μυστικό πια στην πόλη πως οι προτεραιότητες της δημοτικής αρχής είναι ευκαιριακές-«παζαρίσιες» εκδηλώσεις, για τις οποίες δεν τους ενδιαφέρει η ποιότητα και που τις διαχειρίζεται χωρίς διαφάνεια ένα κλειστό σύστημα συνεργατών του Δημάρχου. 

 Καλούμε λοιπόν και εμείς με τη σειρά μας σε συστράτευση όλους τους φορείς, τις κοινωνικές οργανώσεις και όλους τους συμπολίτες μας, ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ για να αποδοθεί ο πολύτιμος αυτός χώρος στην πόλη και τους πολίτες της.

Τα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα είναι δύσκολα. Και ο τόπος έχει ανάγκη από μια «πραγματική» τοπική αυτοδιοίκηση, που θα διατηρεί τον δημόσιο χαρακτήρα της και θα υπερασπίζεται το δημόσιο χώρο στο όνομα των πολιτών και των μελλοντικών γενεών.  Αυτή είναι η ευθύνη μας και την αναλαμβάνουμε”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ