ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΕΦΚ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ

κελασΕρώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κκ. Γιάννη Στουρνάρα και  Αθανάσιο Τσαυτάρη αντίστοιχα,  κατέθεσε με άλλους συναδέλφους του, ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα τη πληρωμή εντός Σεπτεμβρίου  της δεύτερης δόσης επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαιοειδών στους αγρότες. Οι βουλευτές αναφέρουν στην ερώτησή τους τα εξής:

Σε δηλώσεις του στο Τύπο, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των σημαντικότερων πληρωμών του Υπουργείου, μεταξύ των άλλων, αναφέρθηκε και στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης πετρελαιοειδών. Σύμφωνα με τη δήλωση του η επιστροφή της δεύτερης δόσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαιοειδών θα καταβληθεί στους δικαιούχους τον Σεπτέμβριο. Το 50% του ποσού της επιστροφής στους δικαιούχους είχε καταβληθεί το Μάρτιο και η καταβολή του υπόλοιπου ποσού τον Σεπτέμβριο αποτελούσε υπόσχεση – δέσμευση του Υπουργείου.

Επειδή είναι τεράστια η σημασία του αγροτικού τομέα για την Οικονομία της χώρας μας και η στήριξη του είναι ζωτικής σημασίας.

Επειδή έχει μεγάλη σημασία για την κάλυψη των αναγκών και τον οικονομικό προγραμματισμό των αγροτών η έγκαιρη είσπραξη των χρημάτων που τους οφείλονται.

ΕΡΩΤΑΣΤΕ Κύριε Υπουργέ

1. Σε ποια ακριβώς ημερομηνία προσδιορίζεται η πληρωμή της δεύτερης δόσης του;

2. Είναι στις προθέσεις των Υπουργείων να καθοριστούν συγκεκριμένες ημερομηνίες για τέτοιου είδους επιστροφές;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ