Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

agiaΤο Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς ενέκρινε κατά πλειοψηφία ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά και τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς καταδικάζει την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, τις δολοφονικές επιθέσεις σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έκαναν αφισοκόλληση στο Πέραμα, και μια σειρά επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες σε όλη την χώρα.

Επιθέσεις που προέρχονται από την νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής η οποία είναι γέννημα-θρέμμα του συστήματος, έχει διασυνδέσεις με εγκληματικά κυκλώματα και κρατικούς μηχανισμούς, στρέφεται πρώτα και κύρια ενάντια στο λαϊκό κίνημα και γι’ αυτό πρέπει να ενεργοποιηθεί, χωρίς άλλη καθυστέρηση ή ανοχή, το ποινικό δίκαιο και οι δικαστικές διαδικασίες που υπάρχουν.

Η Χρυσή Αυγή αποτελεί μια εγκληματική φασιστική οργάνωση ιδεολογικών και πολιτικών απογόνων του ναζισμού, υμνητών του Μεταξά και της χούντας των συνταγματαρχών. Τα τάγματα εφόδου της, δεν είναι τίποτα άλλο παρά θρασύδειλοι που τραμπουκίζουν, που κυνηγούν και χτυπούν μετανάστες, νέα παιδιά και εργαζόμενους, και πλέον δολοφονούν. Αναπτύσσουν εγκληματική δράση και συσκοτίζουν για τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων που βασανίζουν τις λαϊκές οικογένειες, σπέρνουν το μίσος, το ρατσισμό και τη διχόνοια. Πλαστογραφούν την ιστορία, χύνουν δηλητήριο στα μυαλά και τις ψυχές των παιδιών, ακόμη και στις πιο μικρές ηλικίες.

Η Χρυσή Αυγή στέκεται ενάντια στον ανθρώπινο πολιτισμό, ενάντια στη μόρφωση και την παιδεία. Η αντιμετώπιση της είναι ζήτημα πολιτισμού, ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης. Καμιά ανοχή στο ρατσισμό και στο φασισμό.

Ο Δήμος μας έχει υποστεί τα πάνδεινα από τους Γερμανούς και Ιταλούς φασίστες κατακτητές, θρήνησε εκατοντάδες θύματα, άνδρες, γυναίκες, παιδιά, καμένα και λεηλατημένα χωριά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς αποφασίζει να μην καλεστεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή σε εκδηλώσεις του Δήμου και να μη συμμετέχουμε σε καμιά εκδήλωση που θα είμαστε καλεσμένοι.

Καλούμε όλους τους φορείς της Επαρχίας Αγιάς να πάρουν ανάλογες αποφάσεις και τους συνδημότες μας, να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ