ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ

daskalos kentrikiΟ Σύλλογος Εκπ/κών  Π.Ε.  Λάρισας εκφράζει  την αγανάκτησή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για τη μη ικανοποίηση αποσπάσεων  στο ΠΥΣΠΕ Ν. Λάρισας, ενώ την ίδια στιγμή, όμως, αποσπά χωρίς κανένα κριτήριο (μοριοδότηση, προϋπηρεσία, κοινωνικά κριτήρια κλπ), με μονοπρόσωπη δική του απόφαση, εκατοντάδες εκπαιδευτικούς σε κάθε λογής υπηρεσία, σε φορείς και υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας.

Η απόγνωση και η οργή πλημμυρίζει τους εκπαιδευτικούς που βλέπουν τις οικογένειες τους να διαλύονται κοινωνικά και οικονομικά με την επιμονή στις ακατανόητες πολιτικές της ηγεσίας του υπουργείου, οι οποίες μόνο τιμωρητικές μπορούν να θεωρηθούν για τους εκπαιδευτικούς.

Αδυνατούν να αντιληφθούν  πως πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι. Η αδιαφορία και η αναλγησία τους δεν έχουν όρια.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα πρέπει να γνωρίζει πως με τις περικοπές και την πρωτοφανή υποχρηματοδότηση της Παιδείας, με απαξιωμένους εκπαιδευτικούς  δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα της εκπαίδευσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ