ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΕΝΟΨΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010Κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στους κόλπους της Αριστεράς στο δήμο Τυρνάβου ενόψει των δημοτικών εκλογών της άνοιξης αφού τη σκυτάλη παίρνουν τα στελέχη του ΚΚΕ που συγκαλούν σύσκεψη υποψηφίων στις εκλογές του 2010, οι οποίοι ασπάζονται τις αρχές της Λαϊκής Συσπείρωσης, για να μετρήσουν δυνάμεις και να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις. Η ενέργεια αυτή έρχεται μετά από την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση δημοτικής κίνησης με καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, αριστερό προσανατολισμό και αγωνιστικότητα, ενάντια στη διάλυση της αυτοδιοίκησης που προωθούν κυβέρνηση και τρόικα, την οποία ανέλαβαν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με το συνδυασμό του Χρ. Κιτσίδη, στις εκλογές του 2010 και πραγματοποίησαν την Κυριακή συνάντηση στο Εμμανουήλειο,

Πάντως εκείνο που διαφάνηκε στη συνάντηση της Κυριακής, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η διάθεση, που απηχεί και τη θέληση της τοπικής κοινωνίας για τη συγκρότηση ενός ενιαίου ψηφοδελτίου από το χώρο της Αριστεράς, που θα μπορέσει να κερδίσει τις εκλογές και να δώσει στο δήμο Τυρνάβου τα χαρακτηριστικά που είχε στη θητεία Κιτσίδη, (αγωνιστικότητα, διεκδικητικότητα, κοινωνική πολιτική, αριστερό προσανατολισμό, παραγωγή έργου) και τα οποία έχουν εκλείψει σήμερα στη θητεία του Ν. Μαλάκου.

Φυσικά το αν θα μπορέσει να υπάρξει και σε αυτές τις εκλογές ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο δεν αρκεί η θέληση μερίδας υποψηφίων ή μίας δημοτικής κίνησης, αφού προϋποθέτει και τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων της Αριστεράς, που έτσι και αλλιώς θα κριθούν για τις επιλογές τους, από την τοπική κοινωνία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ