ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΠΟΛΙΣ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

john (2)Παιδικούς σταθμούς της Λάρισας και την αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής κ. Ντάβαρη, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της «Λαρισαίων Πόλις». Η επίσκεψη στους παιδικούς σταθμούς έχει και συμβολική και ουσιαστική σημασία, αφού πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες δομές για τους πολίτες, ιδιαίτερα τις μέρες  της κρίσης που περνάμε, και ο οποίος θεσμός αντιμετωπίζει σήμερα σοβαρά προβλήματα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έκαναν λόγο για πολλά προβλήματα αφού όπως ανέφεραν, καθαρίστριες κάνουν και τη δουλειά της μαγείρισσας παιδαγωγοί κάνουν και τις καθαρίστριες ή βρίσκονται συγχρόνως δε δύο παιδικούς σταθμούς, τρέχοντας από τον ένα στον άλλο!

«Είναι προβλήματα γνωστά, αντίστοιχα μ’ αυτά  που αντιμετωπίζουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης της χώρας μας και όλοι οι εργαζόμενοι, και έχουν να κάνουν κυρίως με την έλλειψη προσωπικού και πόρων, στην οποία οδηγούν οι αδιέξοδες πολιτικές που εφαρμόζονται σήμερα στην Ελλάδα. Η κρίση που μαστίζει όλες τις ελληνικές οικογένειες, συντείνει  από την μια, στην αύξηση των παιδιών και από την άλλη στην δυσκολία των οικογενειών να καταβάλουν τα τροφεία. Και για αυτό καλό είναι να είμαστε όλοι μας πολύ προσεκτικοί όταν μιλάμε σήμερα, για την δυνατότητα καταβολής των τροφείων από τους γονείς.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι  η έλλειψη προσωπικού των παιδικών σταθμών. Οι συνταξιοδοτήσεις οι οποίες δεν αναπληρώνονται και η σημερινή αδυναμία στην πρόσληψη συμβασιούχων δημιούργησαν τα  σημερινά αδιέξοδα. Και βέβαια μερίδιο της ευθύνης έχουν και οι απαράδεκτες ρουσφετολογικές λογικές που κυριάρχησαν από τη σημερινή Δημοτική Αρχή τα προηγούμενα χρόνια της ευημερίας.

Οφείλουμε και δημόσια να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας στον μοναχικό αγώνα που καταβάλουν όλοι οι εργαζόμενοι για να λειτουργήσουν με τρόπο αποτελεσματικό και με όσο γίνεται μεγαλύτερη ασφάλεια τους παιδικούς σταθμούς της πόλης μας, πράγμα  το οποίο τον είδαμε με τα μάτια μας.

Πιστεύουμε ότι το θέμα των παιδικών σταθμών είναι πρώτης προτεραιότητας για το δήμο. Και το κυρίαρχο ερώτημα, βέβαια ,που κυριαρχεί είναι: αν φέτος υπάρχει η μερική χρηματοδότηση από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, τι θα γίνει του χρόνου; Γιατί πολλοί ήταν οι εργαζόμενοι που εξέφρασαν την αγωνία τους, και τους φόβους τους, μήπως ωθούμαστε σε ιδιωτικοποιήσεις.

Θεωρούμε ότι πρέπει να δούμε το θέμα της λειτουργίας των παιδικών σταθμών σοβαρά στον δημοτικό συμβούλιο, όχι μόνο για σήμερα, αλλά και για το μέλλον και ζητάμε από τη δημοτική αρχή να το φέρει σαν ιδιαίτερο θέμα. Η δική μας πολιτική για το δήμο αξιολογεί το θέμα των δημόσιων παιδικών σταθμών σαν πρώτης προτεραιότητας. Η λειτουργία τους όχι μόνο πρέπει να είναι απρόσκοπτη και πάνω απ’ όλα ασφαλής, αλλά να αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα παιδιά ώστε να καλύψουν την  κάθε οικογένεια του δήμου και παράλληλα να μειωθούν  τα τροφεία και να καταργηθούν τελείως για τις οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη», αναφέρει η Λαρισαίων Πόλις στην ανακοίνωσή της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ