ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ «ΤΡΩΕΙ» ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ

Φαίνεται ότι το ήπαρ έχει μια ακατάσχετη επιθυμία για μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη που όταν δεν τη βρίσκει, “επιτίθεται” στον ιππόκαμπο (το κέντρο μνήμης του εγκεφάλου ) για να ικανοποιήσει αυτή του την ανάγκη….

Το ήπαρ χρησιμοποιεί την πρωτεΐνη PPARalpha για να κάψει το λίπος της κοιλιάς. Ο ιππόκαμπος χρησιμοποιεί την ίδια πρωτεΐνη για την επεξεργασία της μνήμης .

Σε άτομα με μεγάλη ποσότητα λίπους στην κοιλιά, το συκώτι πρέπει να εργάζεται παραπάνω για να μεταβολίσει το λίπος, και χρησιμοποιεί το σύνολο της PPARalpha– πρώτα απογυμνώνοντας τις τοπικές αποθήκες, και στη συνέχεια κάνοντας επιδρομές στο υπόλοιπο σώμα, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου, σύμφωνα με τη νέα μελέτη .

Η διαδικασία ουσιαστικά στερεί τον ιππόκαμπο από τη PPARalpha, εμποδίζοντας έτσι τη μνήμη και τη μάθηση, σύμφωνα με ερευνητές από το Rush University Medical Center στο Σικάγο, που δημοσιεύθηκε στην τρέχουσα έκδοση του περιοδικού Cell Reports.

Η εκπληκτική ανακάλυψη στη νέα μελέτη είναι ότι ο ιππόκαμπος χρησιμοποιεί PPARalpha για να επεξεργαστεί τη μνήμη και τη μάθηση, και ότι αυτή είναι μια πιθανή αιτία για τη σύνδεση μεταξύ του λίπους της κοιλιάς και της άνοιας και / ή της απώλειας μνήμης.

“Περαιτέρω έρευνα πρέπει να γίνει για να δούμε πώς θα μπορούσαμε να διατηρήσουμε σε κανονικά επίπεδα την PPARalpha στον εγκέφαλο, ώστε να είναι ανθεκτικός στην απώλεια μνήμης.

“Με αυτή την ανακάλυψη μια νέα λεωφόρος ανοίγεται στην αναζήτηση για θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ, και των προβλημάτων που σχετίζονται με τη γνωστική λειτουργία και την απώλεια μνήμης,” είπε ο Kalipada Pahan, επικεφαλής της έρευνας,  καθηγητής νευρολογικών επιστημών.

Η απώλεια του λίπους της κοιλιάς σίγουρα όμως δεν θα βλάψει κανένα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ