ΕΥΡΩ ‘Η ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

αλαβανοςΑπό τη Λάρισα ξεκίνησε την Παρασκευή την πανελλαδική του προεκλογική καμπάνια για τις ευρωεκλογές το Σχέδιο Β’ με τον Αλ. Αλαβάνο, και τα στελέχη του σχήματος επιχειρούν να ανοίξουν διάλογο με την τοπική κοινωνία για θέματα που σχετίζονται με την παραμονή ή μη της χώρας στην ευρωζώνη και στο κοινό νόμισμα, αλλά και γενικότερα για τη σκληρή και καταστροφική πραγματικότητα που έχουν διαμορφώσει τα μνημόνια.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Αλαβάνος το πραγματικό δίλημμα «ευρώ ή εθνικό νόμισμα» αποκρύπτεται από τις δύο κυβερνητικές δυνάμεις, αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, που δεν ξεκαθαρίζουν ότι η πραγματικότητα των μνημονίων και η παραμονή στο ευρώ έχει οδηγήσει την Ελλάδα στη μεγαλύτερη ύφεση που γνώρισε χώρα του αναπτυγμένου κόσμου, στη μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρώπη και στη μαζική φτώχια.

«Η παραμονή στο ευρώ σημαίνει συνέχιση αυτής της πολιτικής και της επιτήρησης μέχρι τον αιώνα τον άπαντα» τόνισε ο κ. Αλαβάνος, που ξεκαθάρισε ότι για να μπει η Ελλάδα σε τροχιά ανασυγκρότησης και απασχόλησης θα πρέπει να αποκτήσει το δικό της ανταγωνιστικό νόμισμα, να εξασφαλίσει ρευστότητα, να σταματήσει τις πληρωμές στους δανειστές, και να στήσει ένα ισχυρό και δημοκρατικό κράτος που θα εξασφαλίσει την κοινωνική προστασία και θα μπει δυναμικά στη διαδικασία ανάπτυξης και τη μαζική και ταχεία δημιουργία θέσεων εργασίας.

10 Προτάσεις για την Αγροτική Οικονομία

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Λάρισα ο κ. Αλαβάνος παρουσίασε και τις θέσεις του Σχεδίου Β’ για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, που όπως ξεκαθάρισε θα επιτευχθεί μόνο με έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη και την έκδοση εθνικού νομίσματος που θα συμβάλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των αγροτικών προϊόντων.

Από εκεί και πέρα έκανε λόγο για άλλα εννέα σημεία που είναι:

-Κατάργηση των ποσοτικών περιορισμών και απαγορεύσεων

 -Νέα φορολογική πολιτική στον αγροτικό τομέα

-Ανασύσταση της Αγροτικής Τράπεζας

-Δημιουργία δικτύων πόλη – χωριό

-Εξασφάλιση φθηνής ενέργειας και για τους αγρότες

-Στοχευμένες παρεμβάσεις ώστε η αγροτική παραγωγή και η επεξεργασία των προϊόντων να στηριχτούν στην ελληνική βιομηχανία και στην παραγωγή εφοδίων και φυτοπροστατευτικών μέσων.

-Στροφή σε νέες ιδέες στην τεχνολογία και την καινοτομία

-Αξιοποίηση δημοσίων εκτάσεων, χώρων ιδιαίτερου κάλλους, ορεινών όγκων

-Παρεμβάσεις για τη δημιουργία νέων καταναλωτικών προτύπων

Στον Τύρναβο

Α. Αλαβάνος στον ΤύρναβοΤο βράδυ της Παρασκευής ο κ. Αλαβάνος επικεφαλής κλιμακίου στελεχών του σχεδίου Β’ επισκέφθηκε τον Τύρναβο και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και να παρουσιάσει τις προτάσεις του σχήματος για έξοδο από το ευρώ και ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.

Σήμερα στις 7.30 μ.μ. σε αίθουσα του ξενοδοχείου Διόνυσος θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: “Ο αδιέξοδος μονόδρομος της καταστροφής και η πρόταση του Σχεδίου Β‘ για τη διέξοδο από την κρίση και την επόμενη μέρα“, με ομιλητές τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του Σχεδίου Β, Αλέκο Αλαβάνο και Λάμπρο Καραγεώργο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ