ΜΕ ΛΕΙΖΕΡ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΝΟΣΩΝ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ, ΟΠΩΣ Η ΝΟΣΟΣ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ΚΑΙ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ

Ερευνητές στο Chalmers University of Technology στη Σουηδία, μαζί με ερευνητές από το πολωνικό Wroclaw University of Technology, έχουν κάνει μια ανακάλυψη που μπορεί να οδηγήσει στη θεραπεία ασθενειών όπως της νόσου Αλτσχάιμερ, του Πάρκινσον και της νόσου Creutzfeldt-Jakob (η λεγόμενη νόσος των τρελών αγελάδων) με λέιζερ…

Οι ερευνητές ανακάλυψαν, όπως δείχνουν στο περιοδικό Nature Photonics, ότι είναι δυνατό να αποχωρίσουμε τα πρωτεϊνικά συσσωματώματα, που πιστεύεται ότι προκαλούν τις ασθένειες αυτές, από τις πρωτεΐνες που λειτουργούν σωστά στο σώμα, με τη χρήση λέιζερ.

“Κανείς δεν έχει μιλήσει μέχρι σήμερα για τη χρήση αποκλειστικά και μόνο του φωτός για τη θεραπεία αυτών των ασθενειών. Αυτή είναι μια εντελώς νέα προσέγγιση και πιστεύουμε ότι είναι και μια σημαντική ανακάλυψη στην έρευνα των ασθενειών όπως η νόσος Αλτσχάιμερ, Πάρκινσον και η νόσος Creutzfeldt-Jakob” λέει ο Piotr Hanczyc από το Chalmers University of Technology.

Με το πολλαπλών φωτονίων laser, η χημική θεραπεία θα είναι περιττή. Ούτε η χειρουργική επέμβαση θα είναι απαραίτητη για την αφαίρεση των πρωτεϊνικών συσσωματωμάτων. Λόγω αυτής της ανακάλυψης θα γίνει δυνατή η αφαίρεση της επιβλαβούς πρωτεΐνης και χωρίς να πειράζεται ο περιβάλλων ιστός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ