ΠΥΡΠΟΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ 72 ΧΡΟΝΟ ΈΛΛΗΝΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΙΕΡΕΑ

Μια τεράστια βιβλιοθήκη με βιβλία που συλλέχθηκαν από έναν 72χρονο Έλληνα ορθόδοξο ιερέα, αλλά χρησιμοποιήθηκε από όλο το σύνολο της κοινότητας, πυρπολήθηκε στο Λίβανο την Παρασκευή αφού είχε κατηγορηθεί για προσβολή του Ισλάμ…

Υπήρξαν διάφορες αναφορές σχετικά με την προέλευση των κατηγοριών εναντίον του Πατέρα Ibrahim Sarrouj, ο οποίος διεύθυνε την Al-Saeh βιβλιοθήκη στην Τρίπολη, κοντά στα βόρεια σύνορα του Λιβάνου με τη Συρία, από το 1972.

Το Daily Star του Λιβάνου αναφέρει ότι ένας φετφάς εκδόθηκε εναντίον του Πατέρα Sarrouj εξαιτίας ενός άρθρου που δημοσιεύθηκε, σύμφωνα με ισχυρισμούς, από έναν ιερέα σε δανική ιστοσελίδα το 2010. Ωστόσο, το AFP αναφέρει ότι ένα φυλλάδιο ανακαλύφθηκε μέσα σε ένα από τα βιβλία της βιβλιοθήκης, το οποίο θεωρήθηκε βλάσφημο, και ότι μια “θρησκευτική συμπλοκή ακολούθησε”, η οποία έληξε με την πυρπόληση της βιβλιοθήκης.

Άλλα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι το περιστατικό ακολούθησε μια διαφορά μεταξύ του Πατέρα. Sarrouj και ενός επιχειρηματία που επιθυμούσε να αγοράσει το ακίνητο.

Περισσότερα:iefimerida.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ