ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟ Ε.Κ. ΛΑΡΙΣΑΣ

kau3Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Νομού Λάρισας, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Τάσο Τσιαπλέ, συμμετείχε σήμερα Σάββατο 11 Γενάρη 2014, στην αγωνιστική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών και σχολικών φυλάκων από τη Λάρισα και άλλες περιοχές της χώρας,

που έχουν τεθεί με απόφαση της συγκυβέρνησης σε διαθεσιμότητα και τώρα πολλοί απ’ αυτούς κινδυνεύουν με απόλυση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα διόδια του Πυργετού.

Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, με την συμμετοχή του, εξέφρασε την στήριξη του, στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών και σχολικών φυλάκων, για να σταματήσουν οι διαθεσιμότητες και να μην γίνει καμία απόλυση εκπαιδευτικού και σχολικού φύλακα.

Να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό με άμεσες προσλήψεις πλήρους και σταθερής απασχόλησης.  Να αυξηθεί γενναία η χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης από τον κρατικό προυπολγισμό. Ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα εκπαίδευσης, που θα περιλαμβάνει την δίχρονη προσχολική αγωγή, το ενιαίο υποχρεωτικό δωδεκάχρονο σχολείο που θα παρέχει σύγχρονη εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά, δημόσιες δωρεάν επαγγελματικές σχολές μετά από αυτό. Ενιαία ανώτατη εκπαίδευση. Κατάργηση της ιδιωτικής παιδείας και παραπαιδείας. Εξασφαλισμένη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Ταυτόχρονα καταγγέλει την συγκυβέρνηση της Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ, που χρησιμοποίησε πολυάριθμες δυνάμεις καταστολής (ΜΑΤ, άλλους αστυνομικούς, ασφαλίτες, ακόμα και δυνάμεις της Πυροσβεστικής), που έκαναν χρήση βίας και χημικών, για να παρεμποδίσουν την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών και σχολικών φυλάκων.

Οι εκπαιδευτικοί και οι σχολικοί φύλακες, πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα τους, από κοινού και με την υπόλοιπη εργατική τάξη, έχοντας κατά νου, ότι δεν φτάνει απλά η ανατροπή της σημερινής συγκυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και κάθε κυβέρνησης, που στηρίζει τα συμφέροντα των καπιταλιστών, την στρατηγική των μονοπωλίων, την Ε.Ε, τελικά του ίδιου του εκμεταλλευτικού συστήματος, που γεννά και αναπαράγει, τα προβλήματα που ζούνε οι εκπαιδευτικοί και όλη η εργατική τάξη. Να διεκδικήσουν έναν άλλο ριζικά διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης και μια άλλη εξουσία που θα υπηρετεί τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού και όχι τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ