ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΑΡΙΣΑΪΚΟ ΜΕΣΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

2Μια ξεχωριστή βραδιά για την Κοινότητα Οικονομικών Προνομίων allwin  η οποία παρουσίασε το πρώτο τοπικό μέσον Κοινωνικής-Εμπορικής δικτύωσης. Την νέα αυτή επέκταση της ήδη υπάρχουσας πλατφόρμας της παρουσίασε η “Κοινότητα Οικονομικής Αλληλεγγύης allwin” σε μια εκδήλωση με τίτλο “Τα μάτια σας ‘14” σε εκδήλωση που έγινε  την Παρασκευή στις 17 Ιανουαρίου στο “Μύλο 1927”.

Το allwin social είναι ένα νέο μέσο που έρχεται να ταράξει τα νερά της τοπικής αγοράς και να συγκριθεί στα ίσα με τα μεγάλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τι είναι αυτό που το κάνει ξεχωριστό; Μα το γεγονός ότι οι χρήστες του, αντί να ανταλλάσουν μόνο ανούσια like, θα μπορούν να ανταλλάσουν μεταξύ τους απόψεις, ιδέες και πληροφορίες για την τοπική αγορά, να επικοινωνούν με επιχειρήσεις αλλά και να γνωρίζονται μεταξύ τους μια και η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν παύει να είναι ένα κλασσικό μέσον κοινωνικής δικτύωσης. Από την πλευρά τους οι επιχειρήσεις θα μπορούν να επικοινωνούν με το κοινό της πόλης, να το ενημερώνουν, και με διάφορα κίνητρα να προσπαθούν να συγκρατήσουν την γιγάντωση των πολυεθνικών διατηρώντας ένα σημαντικό μέρος της αγοράς που θα βοηθήσει στην βιωσιμότητα τους.

Δηλαδή η allwin προσπαθεί να φέρει σε επαφή το δίπολο Καταναλωτές-Επιχειρήσεις με στόχο να

βοηθήσουν, να στηρίξουν και να ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλο με αποτέλεσμα το αμοιβαίο όφελος.

Οι μεν επιχειρήσεις θα διατηρήσουν και ενδεχομένως θα αυξήσουν το πελατολόγιο τους και οι

καταναλωτές – μέσα από τις παροχές και τα κίνητρα που θα κερδίσουν – να μειώσουν το κόστος των

λειτουργικών τους εξόδων.

Δημιουργοί της ολοκληρωμένης πλατφόρμας της allwin είναι δυο νεαροί Λαρισαίοι. O προγραμματιστής Σάκης Πουτόκας δημιουργός και διαχειριστής του βασικού συστήματος της allwin και ο Web Developer Δημήτρης Πολύδωρος δημιουργός και διαχειριστής του allwin social  οι οποίοι χρησιμοποιώντας επιστημονικές μελέτες, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πληροφορία είναι… μεταδοτική, οπότε τι καλύτερος τρόπος από ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης που πλημμυρίζει το διαδίκτυο από πληροφορίες για την τοπική αγορά;

Επιπλέον, το allwin social ως νέος τρόπος κοινωνικής διαδραστικότητας και συμμετοχής επιτρέπει

στους χρήστες (καταναλωτές ή επιχειρήσεις) να δημιουργούν οι ίδιοι περιεχόμενο στο Διαδίκτυο και

να το μοιράζονται με άλλους χρήστες, χωρίς να έχουν εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις.

Είναι μια φιλόδοξη προσπάθεια που αποδεικνύει ότι η Λάρισα έχει αξιόλογο ανθρώπινο υλικό με

πρωτοποριακές ιδέες που αν αγκαλιαστούν από το κοινό μπορεί να σταματήσει η φυγή αξιόλογων ανθρώπων και ιδεών από την πόλη μας.

Μια πρώτη γεύση μπορείτε να πάρετε  επισκεπτόμενοι το www.allwin.net.gr

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία παρουσίασε η ηθοποιός Στέλλα Τσιάτσιου, τιμήθηκαν για την μεγάλη κοινωνική προσφορά τους “Το χαμόγελο του παιδιού” και το ¨Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών – Διασωστών-Ναυαγοσωστών” του Ε.Ε.Σ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία  του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών αποτελούμενη από τους Τάσο Βασιλείου, Πόλα Κουρέτσιου, Βούλα Γιωτοπούλου και Θοδωρή Μωϋσιάδη ενώ την αναμνηστική πλακέτα παρέλαβε ο Τάσος Βασιλείου από τον Κώστα Τσιρώνη.

Το “Χαμόγελο του παιδιού”, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του προέδρου του κ. Κώστα Γιαννόπουλου, εκπροσώπησε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της allwin Φώτης Βακιρτζηδέλης ενώ την απονομή έκανε ο Στέλιος Μπορείς.

Στην συνέχεια ο επικεφαλής της allwin Στέλιος Μπορείς  ευχόμενος στους καλεσμένους “Καλή χρονιά” έκοψε την πίτα με 10 (!!!) φλουριά και δόθηκε η ευκαιρία στα μέλη, τους φίλους και τους συνεργάτες να διασκεδάσουν με το καταπληκτικό πρόγραμμα του “Μύλου”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ