Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

ΓΚΙΟΚΑς«Στην εκλογική μάχη πρέπει να καταδικαστούν εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση που βιώνει ο λαός μας, για τη φτώχεια, την ανεργία, την ανέχεια. Και αυτές οι δυνάμεις είναι και εκείνες που βρίσκονται σήμερα στο τιμόνι της κυβερνητικής διαχείρισης», τόνισε ο Γ. Γκιόκας,

βουλευτής και μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ μιλώντας σε κεντρική πολιτική εκδήλωση του κόμματος για τις εκλογές στο ΔΩΛ.

Παράλληλα όμως διευκρίνισε ότι θα πρέπει να καταδικαστούν και εκείνες οι δυνάμεις που σήμερα αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση, με τα μάτια στραμμένα στην κάλπη και την κυβερνητική καρέκλα, όμως η ουσία της πολιτικής τους πρότασης κινείται στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση, είναι πλήρως ενταγμένη στους «μονόδρομους» της ΕΕ, της διαχείρισης της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος των εργαζομένων.

Επίσης ζήτησε να καταδικαστούν και εκείνες οι δυνάμεις που χρόνια τώρα εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική σε δήμους και περιφέρειες, ως διοικήσεις, άσχετα αν κρύβονται πίσω από την ταμπέλα του ανεξάρτητου, του ακομμάτιστου, του αυτοδιοικητικού.

Αφού υποστήριξε ότι για το ΚΚΕ η μάχη των εκλογών είναι ενιαία και δεν μπορεί να διαχωριστεί, τόνισε ότι και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ενιαία τη μάχη των εκλογών, άσχετα αν ο ένας – η ΝΔ – κρύβεται πίσω από τις τοπικές κοινωνίες, τους τοπικούς υποψηφίους και ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τους νέους και άφθαρτους υποψήφιους.

«Η ΝΔ μιλάει για δημοψήφισμα που θα διασφαλίσει την κυβερνητική σταθερότητα και την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, δηλαδή τη συνέχιση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για δημοψήφισμα ενάντια στην κυβέρνηση, γιατί θέλει από τώρα να μοστράρει κυβερνητικό κουστούμι που ήδη έχει αρχίσει να το ράβει και μάλιστα σε ακριβούς οίκους μόδας, στην Κομισιόν, στο Τέξας των ΗΠΑ, και στα σαλόνια του ΣΕΒ.

Στις εκλογές πρέπει να ηττηθούν αυτές οι λογικές. Να ηττηθεί η πολιτική της κυβέρνησης, να ηττηθεί η ΕΕ, να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άνθρωποί τους στους δήμους και τις περιφέρειες. Να βγει όσο γίνεται πιο ισχυρό το ΚΚΕ, οι υποψήφιοι του παντού, στην ευρωβουλή, τα δημοτικά και περιφερειακά όργανα. Το βράδυ των εκλογών η κυβέρνηση δε θα πρέπει να έχει πάρει έγκριση για τη συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής και ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα πρέπει να έχει πάρει ανοχή για να συνεχίσει να κοροϊδεύει το λαό ότι μπορεί μια δική του κυβέρνηση να κάνει την ΕΕ φιλολαϊκή και ένα σάπιο σύστημα εξανθρωπισμένο», υπογράμμισε ο κ. Γκιόκας.

Το κορυφαίο στέλεχος του ΚΚΕ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας:

«Το ΚΚΕ απευθύνεται στο λαό και του λέει να αξιοποιήσει την πείρα του όχι μόνο στο ζήτημα της ΕΕ, αλλά και για όλα τα πολιτικά ζητήματα. Να αξιοποιήσει την πείρα του των τελευταίων δύο χρόνων, τις κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ. Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε αγωνιστές, ανθρώπους που νιώθουν ριζοσπάστες, αριστεροί. Που δεν κατανόησαν ή και δεν πείστηκαν για τη στάση που κράτησε το κόμμα μας πριν από δύο χρόνια, για την επιλογή που έκανε να μη στηρίξει καμία κυβέρνηση εντός των τειχών του συστήματος. Θέτουμε το εξής ερώτημα:

Η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση μεταφράστηκε σε άσκηση μεγαλύτερης πίεσης στην κυβέρνηση για να ανακοπούν, να αναχαιτιστούν μέτρα; Το 27% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι 1700000 ψήφοι δυνάμωσαν το κίνημα; Συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Πήγε πίσω το κίνημα, καλλιέργησε κλίμα αναμονής ότι αρκεί μια αλλαγή κυβέρνησης, η οποία χωρίς σύγκρουση με την ΕΕ, με τα μονοπώλια, με μία καλύτερη διαπραγμάτευση, θα λύσει τάχα τα προβλήματα.

Απευθυνόμαστε και σε όσους δεν τρέφουν προσδοκίες από το ΣΥΡΙΖΑ, όμως λένε ότι «δεν πάει άλλο με αυτήν την κυβέρνηση», ότι «κάτι καλύτερο πρέπει να γίνει».

Τους λέμε το εξής: Αυτό το «κάτι καλύτερο που μπορεί να γίνει σήμερα», είναι να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ παντού. Να υπάρχει μια πραγματική εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι και στη σημερινή κυβέρνηση και σε κάθε άλλη κυβέρνηση «εντός των τειχών», απέναντι στην ΕΕ και το κεφάλαιο που τα επόμενα χρόνια θα φέρουν νέα δεινά στο λαό».

Αφού ανέλυσε τις πτυχές της πρότασης του ΚΚΕ ζήτησε από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση αλλά και από όλο το λαό της περιοχής να στηρίξει το ΚΚΕ υποστηρίζοντας ότι το ΚΚΕ είναι εγγύηση για την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας που θα αγκαλιάσει τη λαϊκή πλειοψηφία που είναι εργάτες, άνεργοι αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων που θα ανοίγει το δρόμο για την οικονομία προς όφελος του λαού, με το λαό στην εξουσία.

«Το ΚΚΕ θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή της πάλης για την πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των περιφερειών και των δήμων. Για να μην συρρικνωθούν και καταργηθούν δομές και υπηρεσίες, όπως παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, αθλητικά, πολιτιστικά κέντρα, κέντρα πρόληψης, μονάδες απεξάρτησης, αλλά αντίθετα να ενισχυθούν και διευρυνθούν», κατέληξε ο κ. Γκιόκας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ