Ο ΚΛΟΥΝΕΪ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ: “ΔΕΝ ΚΡΑΤΩ ΚΑΚΙΑ, ΜΙΛΑΕΙ ΤΟ ΠΟΤΟ”

clooney_1Τη δική του απάντηση στον προκλητικό δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος σύγκρινε τον Τζορτζ Κλούνεϊ με το Χίτλερ, έδωσε ο διάσημος ηθοποιός…

“Είμαι μεγάλος οπαδός του δημάρχου και είμαι σίγουρος ότι ο αξιότιμος φίλος μου δεν είχε καμία πραγματική πρόθεση να με συγκρίνει με τον Χίτλερ. Θα το αποδώσω σε μια μεγάλη σχετικά δόση υπερβολής μετά την κατανάλωση μερικών ποτηριών ουίσκι. Έχω βρεθεί στην ίδια θέση μία ή δύο φορές, γι’ αυτό δεν κρατώ καμιά κακία”, ανέφερε ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

Αναφερόμενος για μια ακόμη φορά στην επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Αθήνα, είπε: “Όταν πρόκειται για πραγματικά γεγονότα, κι όχι φανταστικές ιστορίες, το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να εξετάσει τις αποφάσεις της UNESCO τις οποίες επικυρώνουν όλες οι πλευρές. Ένα έθνος που έχει καταλάβει ένα άλλο δεν μπορεί να πουλήσει την εθνική κληρονομιά της χώρας που κατακτά. Το σημαντικό είναι πως τα γλυπτά του Παρθενώνα αποκολλήθηκαν διά της βίας από το μνημείο από τους tούρκους κατακτητές και πουλήθηκαν. Ήταν ένα ενιαίο μνημείο που έσπασε σε κομμάτια. Θα ήταν σαν να γινόταν κομμάτια το άγαλμα του Δαβίδ και το κεφάλι να πωλούταν στην Αγγλία, το χέρι στο Βατικανό και ο κορμός του στο Met”.

Καταλήγοντας ο ηθοποιός ανέφερε: “Υπάρχουν πολλά κομμάτια από αυτό το μνημείο σχεδόν σε κάθε χώρα και η συζήτηση για την επιστροφή τους θα έπρεπε γίνει σε κάθε μια εξ αυτών. Το καλύτερο όμως θα ήταν να αρχίσει η συζήτηση από το μέρος όπου υπάρχουν τα πιο εμφανή αντικείμενα. Όταν ρωτήθηκαν σε δημοσκόπηση οι Βρετανοί, τάχθηκαν συντριπτικά υπέρ της επιστροφής τους. Ο υπόλοιπος κόσμος ακολουθεί το παράδειγμά τους. Αυτά είναι τα γεγονότα. Αλλά ίσως είναι πιο εύκολο να με συγκρίνει με τον Χίτλερ”.

koutipandoras.gr

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com