ΕΝΑΜΙΣΙ ΤΟΝΟΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

energ1Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα καρδιάς, αμέσως μετά τον σεισμό στην Κεφαλονιά, για 3 μέρες βγήκαν στην Πλατεία Ταχυδρομείου, καλώντας τους συμπολίτες μας να φέρουν κάποια είδη που χρειάζονται οι σεισμοπαθείς, ύστερα από σχετικό κατάλογο πρώτων αναγκών που απέστειλαν οι Γιατροί του Κόσμου.

Μεγάλη είναι η συγκίνησή τους από την ανταπόκριση των συμπολιτών στο κάλεσμά τους, φέρνοντας φάρμακα, τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα και ρουχισμό. Ήταν μοναδικά συγκινητικές οι στιγμές όταν άνθρωποι του μόχθου, αλλά και συνταξιούχοι ή άνεργοι, ακόμα και ανάπηροι κινητικά προσέρχονταν προσφέροντας, στην πλειοψηφία τους, από το υστέρημά τους.

Ίσως γιατί αυτοί καταλαβαίνουν περισσότερο πως είναι να στερείσαι τα απαραίτητα και μαζί μ αυτά και την αξιοπρέπειά σου. Τι να πεί κανείς, για παράδειγμα, για την ηλικιωμένη κυρία που προσήλθε με το μπαστουνάκι της και μη μπορώντας να περπατήσει ως το φαρμακείο, έστειλε κάποια εθελόντρια να αγοράσει φάρμακα και επιδέσμους; Ή τί να πεί κανείς για ένα ζευγαράκι φοιτητών που φέρανε ένα γάλα εβαπορέ και ένα πακέτο μακαρόνια και για έναν  ηλικιωμένο που πρόσφερε μόνο 2 γάλατα, γιατί τόσα μόνο του περίσσευαν;

energ2 Έτσι απλά και σεμνά… Και τί να πει κανείς, βλέποντας ότι κάποιοι συνόδευαν τις προσφορές τους από σημειωματάκια ενθάρρυνσης και ευλογίας των παραληπτών;

Το μόνο που μπορούμε να πούμε, είναι ότι ο λαός μας δεν έχει χάσει την ανθρωπιά του. Ξέρει να δίνει το χέρι του στον διπλανό του που υποφέρει και ας περνάει και αυτός δύσκολες στιγμές λόγω κρίσης.

Με αφορμή τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου που προσέφερε 1,5 τόνο τρόφιμα και φάρμακα οι Ενεργοί Πολίτες σημειώνουν ακόμη τα εξής:

«Κι εμείς, οι εθελοντές Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, γεμίζαμε την καρδιά μας με ευχαρίστηση που μόνο η προσφορά δίνει και τ αυτιά μας με λόγια αναγνώρισης του έργου μας από τους συμπολίτες μας.

Την επομένη, συσκευάσαμε τις προσφορές και τις αποστείλαμε στους Γιατρούς του Κόσμου στην Αθήνα, για να τα προωθήσουν με ασφάλεια σε όσους τις χρειάζονται. Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε την τοπική συνεταιριστική επιχείρηση ΠΡΟΣΥΦΛΑ για την προσφορά μιας κούτας με φάρμακα και την τοπική μεταφορική  επιχείρηση “Hello Transport” που προσφέρθηκε να μεταφέρει τις προσφορές των Λαρισαίων δωρεάν στον προορισμό τους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ