ΝΕ@ ΛΑΡΙΣΑ: ΑΝΟΙΞΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤις βασικές θέσεις για το αναπτυξιακό γίγνεσθαι του δήμου Λαρισαίων και τις πηγές από τις οποίες μπορεί ο δήμος να αντλεί πόρους, παρουσίασε στη σύσκεψη φορέων ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης “νέ@ Λάρισα” κ. Ντίνος Διαμάντος.

Ο κ. Διαμάντος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ιδρυτικό συνέδριο της Δημοτικής Κίνησης, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου στις 11 πμ. στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας. Πρόκειται, όπως τόνισε ο ίδιος, για μια  πρωτοποριακή, συλλογική και συμμετοχική διαδικασία στα χρονικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία θα αναδείξει τους κεντρικούς στόχους του οράματος της “νέ@ς Λάρισας” για την επόμενη δεκαετία, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την ανάδειξη της Λάρισας σε οικολογική και πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA“Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα στρατηγικό αναπτυξιακό και κοινωνικό σύμφωνο πρωτοβουλιών και αυτενέργειας με μετρήσιμους οικονομικούς και κοινωνικούς δείκτες και με προώθηση της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών, της έρευνας και της επιχειρηματικότητας μέσω διασύνδεσης με τους φορείς, ώστε να υπάρξει άμεση απόδοση στο δημοτικό συμφέρον και σε όλους τους πολίτες”.

Ο κ. Διαμάντος ξεκαθάρισε ότι ο δήμος, εκτός από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) και το ΕΣΠΑ, μπορεί να αντλήσει αυτοτελώς πόρους από ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ έθεσε παράλληλα τα προαπαιτούμενα για δύο σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της Λάρισας:

-την άρση του αισθήματος αβεβαιότητας – φόβου και εσωστρέφειας του πολίτη και της τοπικής κοινωνίας με στόχευση τη μηδενική ανεργία σε επίπεδο δήμου, τη διασφάλιση του δικαιώματος στις βασικές κοινωνικές υπηρεσίες(παιδεία, υγεία, αθλητισμός, προσβασιμότητα) με μείωση ως και μηδενισμό του κόστους αυτών για όλους τους Λαρισαίους, την ελεύθερη και ασφαλή κυκλοφορία στην πόλη και την ανάπτυξη για εθελοντισμό, αλληλεγγύη και κοινωνική ευθύνη, ως πράξη συνείδησης.

-τη διασφάλιση βασικών πόρων και αγαθών με στόχευση στην εξασφάλιση επάρκειας και ποιότητας πόρων (νερού, ενέργειας, θέρμανσης), με ταυτόχρονο στόχο τη μείωση εως και μηδενισμό τους κόστους τους για τον οικογενειακό προϋπολογισμό, καθώς και την εξασφάλιση αγροδιατροφικής επάρκειας, ποιότητας και αυτάρκειας στα απαραίτητα καθημερινά αγαθά.

Τέλος ο επικεφαλής της “νέ@ς Λάρισας” αναφέρθηκε εκτενώς και στους έξι τομείς του προγραμματικού λόγου της Δημοτικής Κίνησης και συγκεκριμένα στον τομέα κοινωνικής αναφοράς, οικονομίας και ανάπτυξης, διοίκησης και συνεργασίας, νέας γενιάς και παιδείας, πολιτισμικής αναφοράς και αξιοβίωτης πόλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ