ΝΕΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ - ΜΕΣΣΗΝΗΣ  (Αντιγραφή)Με νέο εξοπλισμό προμηθεύεται το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καθώς δόθηκε σήμερα, από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστό, η έγκριση δημοπράτησης μέρους των ειδών του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου «Προμήθεια Εξοπλισμού Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων», προϋπολογισμού 2.000.000,00 ευρώ.

Ειδικότερα, δόθηκε ο από τον περιφερειάρχη η έγκριση συμβασιοποίησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Θεσσαλίας προς το φορέα υλοποίησης του έργου , που είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για ποσό προς υπογραφή συμβάσεων ύψους 351.184,74 ευρώ. Μετά την έγκριση αυτή, ακολουθεί η σύναψη των  σχετικών  συμβάσεων μεταξύ αναδειχθέντων αναδόχων – προμηθευτών και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την υλοποίηση του έργου.

Όπως τόνισε ο κ. Αγοραστός: «Μέσω του ΕΣΠΑ ενισχύουμε τις υποδομές των εκπαιδευτικών τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Θεσσαλία. Η απόκτηση του προτεινόμενου εξοπλισμού είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο πλαίσιο του νέου και του ανταγωνιστικού. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου είναι απαραίτητη για την επέκταση και ανάπτυξη των ερευνητικών δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την οργάνωση ερευνητικών εργαστηρίων, τη δημιουργία συνθηκών για την προσέλκυση ικανών και αξιόλογων επιστημόνων – μελών Ε.Π. και την καλύτερη παροχή του εκπαιδευτικού και ερευνητικού του έργου και των υποδομών του».

Το συγκεκριμένο έργο αφορά ερευνητικά είδη – όργανα τεχνολογίας που συμβάλουν στην εκπαιδευτική και ερευνητική πρόοδο των εξής τμημάτων του Πανεπιστημίου: Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανικών Χωροταξίας και Περιφ. Ανάπτυξης, Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού  Περιβάλλοντος, Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, Κτηνιατρικής, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Βιοχημείας, Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Σημειώνεται, ότι στην εν λόγω πράξη, πλέον των συμβάσεων που προχωράν με την έγκριση της Περιφέρειας, έχουν ήδη υπογραφεί συμβάσεις συνολικού ποσού 1.279.951,69 ευρώ, ενώ επαναδημοπρατούνται άμεσα τα είδη του υπολοίπου εξοπλισμού, προϋπολογισμού 206.659,86 ευρώ, που δεν ανέδειξαν αναδόχους στους πρώτους διαγωνισμούς.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ