ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΣΕ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Της Ευδοκίας Παυλίδου του Παύλου, κατοίκου Θεσσαλονίκης , οδός

ΠΡΟΣ

1) Το Υπουργείο Υγείας, το οποίο εδρεύει στη Αθήνα, οδός Αριστοτέλους 17, ΤΚ 10433, Αθήνα και εκπροσωπείται νόμιμα και…

2) Τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), ο οποίος εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, Λεωφόρος Κηφισίας 139 και εκπροσωπείται νόμιμα.

Θεσσαλονίκη /02/2014

Πάσχω από Πολλαπλή σκλήρυνση σε υποτροπιάζουσα μορφή διαγνωσμένη εδώ και τέσσερα χρόνια. Μετά από μεγάλη ταλαιπωρία και ενώ οι αγωγές που μου χορηγήθηκαν δεν έδειχναν καμία βελτίωση στην ασθένεια μου ο θεράπων ιατρός μου αποφάσισε την αλλαγή της αγωγής μου.

Το τελευταίο διάστημα των δέκα (10) μηνών, λαμβάνω ως φαρμακευτική αγωγή την ενδοφλέβια έγχυση ορού tysabri, φάρμακο το οποίο χορηγείται σε ασθενείς οι οποίοι εμφανίζουν έντονα συμπτώματα υποτροπής.

Λόγω του ότι είμαι σε σύνταξη αναπηρίας μέχρι το έτος 2015 από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.) και πληρώνοντας τακτικά και ανελλιπώς μέχρι πρότεινως τις προβλεπόμενες εισφορές, προμηθεύομαι το σχετικό παρασκεύασμα (tysabri) μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, λαμβάνοντας εκ των προτέρων σχετική βεβαίωση από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο για το ότι στερείται το εν λόγω φάρμακο.

Από τις 27 Ιανουαρίου και συγκεκριμένα δύο ημέρες πριν τη προβλεπόμενη ημερομηνία χορήγησης του φαρμάκου δια έγχυσης, η αρμόδια υπάλληλος του ΕΟΠΥΥ(Περιοχή Κ.Τούμπα Θεσσαλονικης) με ενημέρωσε ότι ο διοικητής του Οργανισμού έδωσε εντολή να μην χορηγεί το φαρμακό (καθώς και άλλα φάρμακα υψηλού κόστους)και να το προμηθευτώ από το ίδιο το νοσοκομείο εκτός αν επρόκειτο να κάνω την έγχυση σε ιδιωτική κλινική.Αυτό θα με επιβάρυνε μηνιαίως με 200 ευρώ ποσό που αδυνατώ να διαθέσω.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να επιδοθώ σε έναν πραγματικό αγώνα δρόμου ούτως ώστε να βρώ κάποια άμεση λύση, δεδομένου ότι η αγωγή έχει αυστηρότητα στην ημερομηνία έγχυσης (κάθε 28 μέρες) . Γίνεται μνεία του ότι η ίδια η προϊσταμένη του φαρμακείου του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου μου εξήγησε ότι πέρα του ότι δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ζήτησε επανειλημμένα απαντήσεις από τον ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο Υγείας για το συγκεκριμένο ζήτημα, χωρίς καμία απολύτως ανταπόκριση!

Έως σήμερα, καμία ενημέρωση, καμία επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει αναφορικά με το ζήτημα των φαρμάκων υψηλού κόστους – συμπεριλαμβανομένου και του tysabri, του οποίου το κόστος ανέρχεται στα 1327,00 Ευρώ-με αποτέλεσμα τα δημόσια νοσοκομεία να αδυνατούν να τα προμηθευτούν και να τίθεται ΑΜΕΣΑ σε κίνδυνο η ίδια μου ηζωή. Πρέπει δε να τεθεί άμεσα υπ’ όψιν, ότι τυχόν διακοπή της αγωγής θα επιφέρει τις αρνητικές επιδράσεις που αναγράφονται από την παρασκευάστρια εταιρία.

Παρακαλώ να ληφθεί υπ’ όψιν επιπροσθέτως, ότι από 3ετίας με αποφάσεις του ΚΕΠΑ έχει πιστοποιηθεί η αναπηρία μου 70% έως και τις 31/12/2015, επιπροσθέτως και το ότι είμαι μητέρα ενός νηπίου 11 μηνών που η ξαφνική υποτροπή λόγω διακοπής του φαρμάκου θα προκαλέσει ανεπανόρθωτα προβλήματα.

Επειδή, από τη μη χορήγηση του φαρμακευτικού παρασκευάσματος tysabri, τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η υγεία μου και η ζωή μου, όπως και χιλιάδων άλλων συνασθενών μου, για τους παραπάνω λόγους που ανέλυσα εν συντομία. Επειδή συντρέχει άμεσος και επικείμενος κίνδυνος τόσο για τη ίδια τη υγεία και τη ζωή μου, όσο και για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου

ΖΗΤΩ

Όπως επιληφθούν ΑΜΕΣΑ οι αρμόδιες υπηρεσίες σας προς επίλυση των παραπάνω προβλημάτων και στην εξασφάλιση των αναγκαίων φαρμακευτικών παρασκευασμάτων.

Η εξωδίκως δηλούσα:

Ευδοκία Παυλίδου του Παύλου

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής, παραγγέλλεται να επιδώσει τη παρούσα προς που εδρεύει επί της και εκπροσωπείται νόμιμα, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντας το σύνολο της παρούσης στη σχετική έκθεση επίδοσης.

Θεσσαλονίκη /02/2014

Η εξωδίκως δηλούσα:

Ευδοκία Παυλίδου του Παύλου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ