ΆΛΛΑΞΕ(;) Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΚΙ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΚΑΠΑ ΑΛΛΙΩΣ…

Ανακοίνωση της «Οικολογικής Θεσσαλίας» για την χρήση πολλαπλών ιδιοτήτων από τον περιφερειάρχη κατά την προεκλογική περίοδο.

ΝΠΟΥΤΣΙΑΚΑΣ (Αντιγραφή)Με αφορμή διάφορα διαπιστωμένα περιστατικά όπως:
1. Την εμμονή της περιφερειακής αρχής να δοθεί, πάση θυσία, στην κυκλοφορία ο περιφερειακός δακτύλιος Τρικάλων – Κηπακίου και Δέλτα Καλαμπάκας. (θέμα στο οποίο και θα επανέλθουμε), με μοναδικό, προφανώς, σκοπό να διοργανωθεί ακόμη μια επικοινωνιακή τελετή εγκαινίων,

παρά τις επιφυλάξεις οργανωμένης ομάδας πολιτών, που δικαίως θέτει το ζήτημα της ασφαλούς διάβασης συμπολιτών μας, και μάλιστα μικρών παιδιών, με κίνδυνο για ανθρώπινες ζωές,

2. Την χρήση της διπλής ιδιότητας (θεσμικής και προεκλογικής – υποψηφίας δημάρχου Λάρισας) της Αντιπεριφεριάρχη Λάρισας, η οποία απηύθυνε επίσημη γραπτή πρόσκληση για προεκλογική της εκδήλωση σε φορείς της Λάρισας, όπου αναγραφόταν η διπλή της ιδιότητα (!),

3. Το γεγονός ότι ο κος Αγοραστός παρότι έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του για τη θέση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, εδώ και ορισμένες ημέρες, εμφανίζεται σχεδόν καθημερινά στο έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο να προβάλλει τις δραστηριότητες του εν ενεργεία Περιφερειάρχη (εξαγγελίες έργων, που μάλιστα συχνά έχουν ήδη εξαγγελθεί ή προαναγγελθεί, υπογραφές συμβάσεων, εγκαίνια κλπ) ως να μην είχε εξαγγελθεί η υποψηφιότητά του,

Ο συνδυασμός «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ – Ανοικτή Αλληλέγγυα Παρέμβαση», επειδή πιστεύει ότι όλες οι παραπάνω δραστηριότητες σε τίποτα δεν εισφέρουν στην προώθηση δράσεων της αιρετής Περιφέρειας, παρά μόνο στην προσωπική προβολή αιρετών, που θα είναι εκ νέου υποψήφιοι και κυρίως του κου Αγοραστού, καλεί τον κο Περιφερειάρχη να σταματήσει άμεσα και χωρίς καμία χρονοτριβή να χρησιμοποιεί καταχρηστικά την θεσμική του ιδιότητα, για να προβάλλει τον εαυτό του, και να περιορισθεί μόνο στα άκρως απαραίτητα και αναγκαία, δηλαδή σε θεσμική εκπροσώπηση, όπου αυτό είναι θεσμικά αναγκαίο.

Και αυτό, γιατί εκτός από τους κανόνες δεοντολογίας, που πρέπει να τηρηθούν, τίθεται και το ζήτημα της συνταγματικής επιταγής της ίσης μεταχείρισης με τους υπόλοιπους συνυποψηφίους του.

Εάν ο κος Αγοραστός ήθελε να συνεχίζει να προβάλλει το «έργο» του, κάτι που τόσο καλά ξέρει να κάνει, θα έπρεπε να περιμένει για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του έως την ημέρα, που ο νόμος ορίζει ότι ξεκινάει επίσημα η έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Τώρα πια, ο κος Αγοραστός οφείλει να συμπεριφέρεται και να πράττει ως υποψήφιος και να διαχωρίζει πλήρως τις δυο δραστηριότητές του χωρίς να επιβαρύνεται κανένας Θεσσαλός φορολογούμενος από την υλική ή και συμβολική χρήση της θεσμικής του ιδιότητας.

Οι καιροί απαιτούν να αλλάξουμε και να εξυγιάνουμε το πολιτικό και αυτοδιοικητικό μας σύστημα. Κάτι τέτοιο γίνεται μόνο με πράξεις και κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Ο κος Αγοραστός μπορεί να το πράξει; Εκείνος μας διαβεβαιώνει ότι άλλαξε. Ας αποδείξει, λοιπόν, του λόγου το αληθές.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com