ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΚΑΙ ΑΣ ΑΡΓΗΣΕ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Παιδής

Τζανακούλης«Το ‘πε το ‘πε το ναι», έλεγε το λαϊκό άσμα και στην περίπτωση του δημάρχου Λάρισας Κ. Τζανακούλη ταιριάζει γάντι. Αφού κυριολεκτικά τηγάνισε συνεργάτες και αντιπάλους για μήνες χθες το βράδυ είπε αυτό που η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του δήμου ήταν σίγουρη ότι θα ακούσει από το στόμα τους.

Ετσι ο δήμαρχος που ήταν έτοιμος από καιρό έστω και με λιγότερους στρατιώτες, από τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, είναι έτοιμος να ριχθεί στη μάχη των εκλογών, ευελπιστώντας ότι θα τις κερδίσει για 5η φορά, ποντάροντας και στο άστρο που τον βοήθησε σημαντικά σε όλες τις προηγούμενες αναμετρήσεις.

(Βλέπε Σχοινάς το 1998, Φλώρος το 2002, 42% και Σάπκας το 2006, χωριά το 2010). Φυσικά δεν είναι μόνο το άστρο, που τον οδηγεί στις νίκες, αλλά και οι ικανότητές του που είναι αναμφισβήτητες.

Όμως τώρα έρχεται και μπαίνει το μεγάλο ζήτημα. Μπορεί με άλλους 6 αντιπάλους, εκ των οποίων οι 5 ιδιαίτερα ισχυροί, αρκεί το άστρο και οι ικανότητές του για να φέρουν την 5η νίκη;

Μπορεί να ξεπεράσει εκείνες τις φωνές που λένε ότι ο δήμαρχος και κουράστηκε και κούρασε; Αλλωστε αυτό τον προβλημάτισε όλον αυτόν τον καιρό και δεν έλεγε το «ναι».

Μπορεί να απαντήσει στις προκλήσεις που δημιουργούν στην αυτοδιοίκηση η οικονομική κρίση και τα μνημόνια;

Πώς θα πορευτεί και με ποιους θα συμμαχήσει; Ποιες πολιτικές θα εφαρμόσει στο δήμο και τι είναι αυτό που θα πρέπει να ακυρώσει από τη μέχρι σήμερα παρουσία του στην καρέκλα του δημάρχου για να απαντηθούν οι βολές της αντιπολίτευσης, για συγκεντρωτική διοίκηση, για ενός ανδρός αρχή, για ρουσφέτια κ.λπ.;

Τι θα απαντήσει σε όλους εκείνους που διεκδικούν τη δημαρχία και κάνουν λόγο για την ανάγκη μια νέας αρχής, μιας νέας πορείας;

Αυτά είναι τα βασικά σημεία τα οποία πρέπει να απαντηθούν από τον κ. Τζανακούλη, στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα.

Ελπίζω αυτή τη φορά οι απαντήσεις που θα δώσει, να είναι αυτές που θα κρίνουν την έκβαση της μάχης και όχι το άστρο του δημάρχου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ