ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΙΚΑΙΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΧΛΑΔΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

sarxosisΜε αφορμή τις διαμαρτυρίες αχλαδοπαραγωγών των Δένδρων και των Πλατανουλίων για άδικες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, το γραφείο Τύπου του υποψηφίου δημάρχου Τυρνάβου Παναγιώτη Σαρχώση εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Τις τελευταίες ημέρες γίναμε δέκτες σοβαρών παραπόνων από συμπολίτες μας αχλαδοπαραγωγούς κυρίως της περιοχής Δένδρων – Πλατανουλίων, για άδικες αποζημιώσεις που τους καταβλήθηκαν από τον ΕΛΓΑ λόγω των καταστροφικών ζημιών που προκάλεσε στην παραγωγή τους η χαλαζόπτωση του καλοκαιριού.

Θεωρούμε ότι σήμερα που οι αγρότες επιδίδονται σε  έναν καθημερινό, άνισο αγώνα επιβίωσης, είναι κάτι περισσότερο από άδικο οργανισμοί όπως ο ΕΛΓΑ να μην είναι στήριγμα σε αυτή τους την προσπάθεια.

Καλούμε έστω και τώρα τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ να προχωρήσει άμεσα σε αναθεώρηση των εκτιμήσεων της ζημιάς και σε ουσιαστική βελτίωση των αποζημιώσεων, ώστε οι πληγέντες παραγωγοί να εισπράξουν το πραγματικό ποσό αποζημίωσης που δικαιούνται.

Παράλληλα πιστεύουμε ότι είναι παρελκυστική η παρότρυνση για υποβολή ενστάσεων αφού σήμερα δεν υπάρχει αντικείμενο εκτίμησης.

Κατά συνέπεια εκείνο που απαιτείται είναι η βούληση της ηγεσίας του ΕΛΓΑ και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για δίκαιες και πραγματικές αποζημιώσεις που θα επιτρέψουν στους πληγέντες να συνεχίσουν να καλλιεργούν τα χωράφια τους”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com