ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

αποκρ (Αντιγραφή)Μία πρώτης τάξης ευκαιρία για αυθεντική διασκέδαση και γλέντι βγαλμένο από τα παλιά προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους οι φετινές Αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κιλελέρ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου και σε περισσότερα από 20 χωριά οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν εκλεκτά εδέσματα και άφθονο κρασί  συμμετέχοντας στην αναβίωση παραδοσιακών εθίμων, όπως το άναμμα της φωτιάς και το γαϊτανάκι.

Ιδιαίτερα την Κυριακή της Αποκριάς το γλέντι θα ξεκινήσει από νωρίς στις πλατείες των χωριών και θα διαρκέσει έως αργά τη νύχτα με τους νέους κάθε ηλικίας να δίνουν τον έναυσμα για… να καεί το πελεκούδι.  

Την Καθαρά Δευτέρα τα Κούλουμα θα γιορταστούν με δωρεάν, παραδοσιακά σαρακοστιανά και χορό ενώ τα μικρά παιδιά θα απολαύσουν το πέταγμα του χαρταετού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ

Τα χωριά του Δήμου Κιλελέρ όπου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του τριημέρου είναι τα εξής:

Σάββατο 1Μαρτίου

Άγιος Γεώργιος

Κυριακή 2 Μαρτίου

Αγναντερή, Αρμένιο, Γαλήνη, Ζάππειο, Καλό Νερό, Νέα Λεύκη

Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου

Άγιοι Ανάργυροι, Αρμένιο, Βούναινα, Γλαύκη, Δίλοφο, Ελευθέριο, Ζάππειο, Καλαμάκι, Καλό Νερό, Κιλελέρ, Κραννώνας, Μαυροβούνι, Μελία, Μελισσοχώρι, Μύρα, Νέες Καρυές, Νέο Περιβόλι, Νίκαια (ΚΑΠΗ), Ομορφοχώρι, Πλατύκαμπος, Χάλκη.

«Ζητείται επειγόντως γιατρός» 

Η θεατρική ομάδα Μαυροβουνίου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Κιλελέρ, όπως κάθε Καθαρά Δευτέρα, έτσι και φέτος θα ανεβάσει το θεατρικό έργο «Ζητείται επειγόντως γιατρός».

Πρόκειται για μία κωμωδία που θα προσφέρει άφθονο γέλιο στους θεατές. Παίζουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Τασιάκος Ευάγγελος, Καραντάνας Χρήστος, Ζαφειρίου Κων/νος, Νοτόπουλος Γιώργος, Φουντάς Αχιλλέας, Μπάγκα Μαρία, Καραντάνα Σίσσυ, Ισκούδη Πετρούλα.

Η παράσταση θα αρχίσει στις 14:00 στην πλατεία του Μαυροβουνίου, η οποία θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένη και καλυμμένη με σκέπαστρα για οποιαδήποτε καιρικά φαινόμενα.

Στους επισκέπτες θα προσφέρονται σαρακοστιανά εδέσματα (φασολάδα, χαλβάς, τουρσί, ελιές, ταραμάς) καθώς και άφθονο κρασί.

Χορηγός όλων των εκδηλώσεων είναι ο Ο.Π.Α.Π. του Δήμου Κιλελέρ.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ