ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ: Η ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ – ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ

ΣΟΚΟΛΑΤΑΈχει πλέον επιβεβαιωθεί. Η μαύρη σοκολάτα είναι πραγματικά πολύ καλή για την καρδιά σας. Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι οι άνθρωποι που τρώνε 70 γραμμάρια σοκολάτας κάθε μέρα αυξάνουν την αγγειακή υγεία τους δραματικά “αποκαθιστώντας την ευελιξία στις αρτηρίες και εμποδίζοντας τα λευκά αιμοσφαίρια να κολλούν στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων.”…

Η έρευνα που δημοσιεύεται στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού FASEB – μία από τις πιο αξιόλογες εκδόσεις στην πειραματική βιολογία- έγινε σε 44 υπέρβαρους μεσήλικες άνδρες σε δύο περιόδους τεσσάρων εβδομάδων.

Προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι η συνηθισμένη μαύρη σοκολάτα μπορεί να μην είναι τόσο καλή για σας, επειδή οι κατασκευαστές αφαιρούν τη flanavol από αυτή, επειδή η ουσία αυτή είναι πάρα πολύ πικρή για τους περισσότερους ανθρώπους . Όμως, σύμφωνα με το γιατρό Diederik Esser – έναν από τους συγγραφείς – «η μεγάλη περιεκτικότητα σε flavanol δεν έχει πρόσθετη ευεργετική δράση στην αγγειακή υγεία. «Η προσθήκη όμως επιβλαβών χημικών θα έχει επιπτώσεις στην υγεία σας, γι αυτό σας παρακαλούμε να αποφεύγετε τη βιομηχανική σοκολάτα που πουλιέται από τη Hershey’s, τη Cadbury και τους ομοίους τους».

gizmodo.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ