Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΟΤΟΠΟΥΛΩΝ

κοτοπουλαΜετά από την έκταση που πήρε το θέμα με το βασανισμό των κοτόπουλων, αλλά και τη μήνυση που υποβλήθηκε χθες κατά παντός υπευθύνου για το αποτρόπαιο θέαμα, με το βασανισμό και τη θανάτωση των κοτόπουλων ο δήμαρχος Τυρνάβου εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση με την οποία λέει ότι καταδικάζει το γεγονός…

Φυσικά η ανακοίνωση που ήλθε με μεγάλη καθυστέρηση και μετά τον μεγάλο θόρυβο που ξέσπασε πανελλαδικά γεννά ερωτήματα για το πού ήταν ο δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος όταν για σχεδόν 1 χιλιόμετρο οι καρναβαλιστές του συγκεκριμένου άρματος μετέφεραν και πετούσαν τα κοτόπουλα.

Επίσης μπορεί να μας πει τί έκανε όταν περνούσαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων και τη στιγμή που ο παρουσιαστής τους έκανε παρατήρηση;

Αλλά ας δούμε την απάντησή του και θα σχολιάσουμε και τα υπόλοιπα:

“Ο Δήμος Τυρνάβου ύστερα από το αποτρόπαιο, βδελυρό και βάναυσο θέαμα κακομεταχείρισης ζώων κατά τη διάρκεια της παρέλασης των αρμάτων καταδικάζει μετά βδελυγμίας αυτές τις συμπεριφορές που σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με τον Τυρναβίτικο πολιτισμό και την κουλτούρα των Δημοτών μας.
Σε καμία περίπτωση τόσο οι διοργανωτές του Δήμου όσο και οι εμπλεκόμενοι φορείς δεν ενημερώθηκαν για την χρησιμοποίηση ζώων από τη συγκεκριμένη ομάδα καρναβαλιστών και ουδεμία σχέση έχει με τους δράστες του στυγερού αυτού εγκλήματος.
Ακόμη και κατά τον τελευταίο έλεγχο των αρμάτων πριν την έναρξη της παρέλασης δεν διαπιστώθηκε η χρησιμοποίηση ζώων για ψυχαγωγία και ούτε διατυπώθηκε αίτημα (γραπτό ή προφορικό) για χρησιμοποίηση τους, το οποίο σαφώς θα ήταν απορριπτέο.
Για τους λόγους αυτούς λοιπόν και επειδή ο Δήμος μας έχει αποδείξει τα φιλοζωικά του αισθήματα θα συνδράμουμε με κάθε πρόσφορο μέσω στην διερεύνηση της εν λόγο υποθέσεως, με σκοπό να βρεθούν οι υπαίτιοι και να τιμωρηθούν από την Δικαιοσύνη”.

Αυτά λοιπόν αναφέρει χωρίς να έχει την ευθιξία να ζητήσει συγνώμη από τους χιλιάδες θεατές του καρναβαλιού, αλλά και από όλους όσοι αηδίασαν από το θέαμα που ο δήμος επέτρεψε να εκτυλιχθεί το βράδυ της μεγάλης παρέλασης στον Τύρναβο.

Οσο για την τελευταία φράση του ότι θα συνδράμει για να βρεθούν οι υπαίτιοι, πρέπει να μας πει ποιούς  εννοεί. Μήπως εννοεί τον ίδιο και τους υπεύθυνους της διοργάνωσης ή κάποιους αόρατους εχθρούς που ήθελαν να μποϊκοτάρουν το καρναβάλι;

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ