ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

astyΣε απέλαση μαθητή που φοιτά σε ελληνικό σχολείο προχωρούν οι ελληνικές αρχές επιδεικνύοντας το πλέον ανάλγητο πρόσωπο σε ένα άτομο το οποίο λαμβάνει ελληνική παιδεία.

Πρόκειται για μια σκληρή απόφαση που ήδη ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών. Η ΕΛΜΕ Λάρισας για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

“Ο Αλεξάντερ Αχμετάι, Αλβανικής καταγωγής, φοιτούσε στο 6ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Λάρισας, στη Β’ Τάξη  του Ηλεκτρονικού Τομέα, το σχολικό έτος 2013-14. Υπήρξε συνεπής στις μαθητικές του υποχρεώσεις, ευγενικός με τους καθηγητές του, συνεργάσιμος με τους συμμαθητές του. Η διαγωγή του ήταν υποδειγματική. Η αστυνομία σε έλεγχο που έγινε, τον συνέλαβε, γιατί δεν διέθετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για νόμιμη άδεια παραμονής στην Ελλάδα ως μετανάστης.

Η ΕΛΜΕ Λάρισας ευαισθητοποιήθηκε για το ζήτημα που προέκυψε  και ζητεί από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας και τους Δικαστικούς Λειτουργούς να επιδείξουν ευαισθησία για το μαθητή δεδομένου ότι απομένουν μόνο τρισήμισι (3,5) μήνες σχολικού έτους και θα ήταν κρίμα για ένα νέο παιδί- μαθητή να χάσει τη σχολική του χρονιά εξ’ αιτίας  του παραπάνω γεγονότος.

Ο μαθητής δεν θα μπορέσει να συνεχίσει τις σπουδές του για το υπόλοιπο σχολικό έτος σε Αλβανικό σχολείο, δεδομένου ότι δεν γίνονται μετέγγραφες αυτή την περίοδο”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ