ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο Σ. ΧΑΤΖΗΚΡΑΧΤΗΣ

Υποστήριξε ότι η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση είναι ψήφος αντίστασης, διεκδίκησης και προοπτικής και άσκησε κριτική στους συνυποψηφίους του

xa4 (Αντιγραφή)???????????????????????????????Τις αρχές και τις θέσεις του συνδυασμού Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Τυρνάβου, καθώς και τα ονόματα 50 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων ανακοίνωσε πριν από λίγο μιλώντας στην κατάμεστη αίθουσα του “Μαξίμ” ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Χατζηκράχτης,

εκφράζοντας βεβαιότητα νίκης για το συνδυασμό του και ξεκαθαρίζοντας ότι η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση είναι ψήφος αντίστασης, διεκδίκησης και προοπτικής.

Στην ομιλία του ο κ. Χατζηκράχτης υπογράμμισε ότι ο συνδυασμός μπαίνει στην τελική ευθεία της μάχης των εκλογών, με αισιοδοξία και πίστη, ότι οι λαϊκές οικογένειες, θα κάνουν σημαντικό βήμα με την ψήφο τους, στην προάσπιση και διεκδίκηση των συμφερόντων τους.

“Οι εκλογές, τόσο για τον Δήμο μας, όσο και για την περιφέρεια και την Ευρωβουλή πρέπει να αντιμετωπιστούν με ενιαίο πολιτικό κριτήριο.

Η λαϊκή στάση και ψήφος μπορεί και πρέπει αποφασιστικά, να ενισχύσει τις δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμους και Περιφέρειες και το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή.

Η ψήφος, να είναι ψήφος καταδίκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κυβερνήσεων και των κομμάτων της, των πολιτικών που εφαρμόζονται από αυτές μέχρι και τον Δήμο μας και έχουν στόχο την ενίσχυση και προστασία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, καταργώντας κάθε εργατικό και λαϊκό δικαίωμα”, σημείωσε ο κ. Χατζηκράχτης.

Ασκώντας σκληρή κριτική σε κυβέρνηση, Ε.Ε. και στη σημερινή διοίκηση του δήμου Τυρνάβου, υποστήριξε ότι η Δημοτική Αρχή του κ. Μαλάκου εφάρμοσε κατά γράμμα όλους τους αντιλαϊκούς νόμους και τα μέτρα με την στήριξη και της μείζονος αντιπολίτευσης, καλλιεργώντας αυταπάτες και διλήμματα στον κόσμο για την δήθεν αναγκαιότητά τους.

xa5 (Αντιγραφή)“Οι όποιες διαφωνίες και αντιρρήσεις τους σε επί μέρους ζητήματα ήταν στάχτη στα μάτια του κόσμου. Εμείς, σαν Λαϊκή Συσπείρωση, έγκαιρα προειδοποιήσαμε για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του Καλλικράτη, όταν οι άλλοι τον επευφημούσαν. Εμείς καλέσαμε σε αντίσταση και πάλη, ενώ οι άλλοι σε υποταγή στην νομιμότητα καλλιεργώντας την μοιρολατρία”, ανέφερε υπογραμμίζοντας ότι με τη στάση της αυτή η δημοτική αρχή αποδέχθηκε την καταστροφή της αυτοδιοίκηση αφού:

μειώθηκε δραματικά η χρηματοδότηση στον Δήμο,

τα τέλη και τα χαράτσια (κυβερνητικά και δημοτικά) έγιναν δυσβάσταχτα σε μια περίοδο που το λαϊκό εισόδημα εξανεμίστηκε,

η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις πρωτοεφαρμόστηκαν στους Δήμους, οι δίμηνες και πεντάμηνες συμβάσεις, τα διάφορα προγράμματα μαθητείας και κατάρτισής τύπου stage εφαρμόστηκαν σε μεγάλο βαθμό και στο δήμο Τυρνάβου με την δικαιολογία της έλλειψης προσωπικού και την αναγκαιότητα της λειτουργίας των υπηρεσιών.

“Όλοι αυτοί οι δήμαρχοι, οι δήθεν αυτοδιοικητικοί, οι δήθεν ανεξάρτητοί στήριξαν τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κυβερνήσεων και των κομμάτων τους που οδήγησαν

– στο κλείσιμο ή την αποδυνάμωση σχολικών μονάδων,

– στην διάλυση κάθε δομής υγείας ή επέβαλαν πληρωμές και χαράτσια στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας (όπως του Τυρνάβου).

– στην δημιουργία χιλιάδων ανασφάλιστων (άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες),

– στην αποδοχή να λειτουργεί ο Δήμος σαν επιχείρηση με τροφεία και πληρωμές σε παιδικούς σταθμούς, στον αθλητισμό,  στον πολιτισμό και σε άλλες δομές και δράσεις.

Έχουν μεγάλη ευθύνη γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια καλλιεργούσαν αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες, ότι δήθεν μπορεί να υπάρξει τοπική ανάπτυξη με διαχείριση του Δήμου. Ότι θα γίνουν έργα, θα ανοίξουν επιχειρήσεις να βρει ο κόσμος δουλειά, θα  αναπτυσσόταν η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή. Λένε ψέματα και το γνωρίζουν, το ίδιο κάνουν και σε κεντρικό επίπεδο τα κόμματά τους όπως η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ. Μας υπόσχονται ένα Δήμο Τυρνάβου παράδεισο, μέσα σε μια χώρα που θα βαθαίνει η κρίση”, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος που έβαλε ευθέως και κατά των συνυποψηφίων του λέγοντας:

“Σε αυτή τη γραμμή κινούνται οι εξαγγελίες των υποψηφίων Δημάρχων κ. Μαλάκου, Ροντούλη, Σαρχώση και ενδεχομένως και της κ. Ψύρρα και κ. Νασίκα.

Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή όταν εφαρμόζεται η Κοινή Αγροτική Πολιτική στην Ε.Ε, που επιβάλλει ποσοστώσεις στην παραγωγή και οδηγεί στο ξεκλήρισμα της παραγωγής συγκεκριμένων προϊόντων.

Με τις φορολογίες και τα πανάκριβα εφόδια κρίνεται ασύμφορη η καλλιέργεια ενώ οι νέες ρυθμίσεις στο γάλα φέρνουν απόγνωση στους κτηνοτρόφους.

Οι υποψήφιοι των κομμάτων – υποστηρικτών της Ε.Ε μιλάνε για αναδιαρθρώσεις, για προϊόντα προέλευσης με ετικέτα και άλλα. Δηλαδή ο μικρομεσαίος αγρότης να ψάχνει μόνος του τι να καλλιεργήσει, πώς να καλλιεργήσει, που και πώς να πουλήσει.

???????????????????????????????Η λογική της επιχειρηματικότητας και του ανταγωνισμού κυριαρχεί σε όλους τους τομείς της οικονομίας με τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα”, υποστήριξε ξεκαθαρίζοντας ότι η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικεί την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και της κτηνοτροφίας ενάντια στα συμφέροντα των μεγάλων ομίλων και ενάντια στα συμφέροντα αυτών που εκφράζονται από τις αποφάσεις της Ε.Ε.

“Μας ενδιαφέρει η δυνατότητα να αναπτυχθούν δυναμικές καλλιέργειες όπως, το αχλάδι, το ροδάκινο, το σταφύλι, που μπορούν να αποδώσουν στις συνθήκες της περιοχής μας.

Είναι απαράδεκτο να μην αποζημιώνονται οι αγρότες από φυσικές καταστροφές όπως συμβαίνει σήμερα με τους νέους κανονισμούς στον ΕΛΓΑ.

Είναι απαράδεκτο να μην μπορούν να παίρνουν άδεια μικροί αμπελοκαλλιεργητές στα χωριά μας και να περνά όλη η παραγωγή σταφυλιών και κρασιού σε μεγάλες μονοπωλιακές μονάδες”, τόνισε ο κ. Χατζηκράχτης.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του υποστήριξε ότι η “Λαϊκή Συσπείρωση” αγωνίζεται για μια Δημοτική Αρχή που θα αντιπαλεύει τις αντιλαϊκές πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων,

 θα στηρίζει την πάλη για σταθερή εργασία για όλους και ενάντια σε κάθε άλλη μορφή απασχόλησης,

 θα αγωνίζεται για τα δικαιώματα των νέων και την προστασία των ανέργων,

 θα παλεύει για δωρεάν δημόσια παιδεία και για δωρεάν σύγχρονες παροχές υγείας.

Να έχουν όλα τα παιδιά θέση σε σύγχρονους παιδικούς σταθμούς με μόνιμο προσωπικό και δωρεάν τροφεία,

 θα αγωνίζεται για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους τομείς κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης, ώστε να μην υπάρχει κανένας άστεγος χωρίς νερό και ρεύμα, τροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

 θα διεκδικεί έργα και υποδομές

• για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των συμπολιτών μας στην πόλη και σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα,

• για την ανάπτυξη και προστασία της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής,

• για την ορθολογική χρήση των υδάτινων πόρων και

• για την αντισεισμική θωράκιση,

 θα αγωνίζεται για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων των συνδημοτών μας.

“Καταδικάζουμε και απομονώνουμε τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που με την δράση της στρέφεται κατά του λαϊκού κινήματος”, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι οι εργατοϋπάλληλοι, οι αγρότες, οι νέοι και οι λαϊκές οικογένειες του ενιαίου δήμου Τυρνάβου, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, θέλουν δίπλα τους ανθρώπους αγωνιστές. Δεν χρειάζονται μόνο έντιμους δημοτικούς – τοπικούς συμβούλους και Δήμαρχο, αλλά υπερασπιστή των δικαιωμάτων τους.

“Οι εκλεγμένοι της Λ.Σ από οποιαδήποτε θέση μας εκλέξετε, όπως και στο παρελθόν πράξαμε, θα είναι τα δικά σας στηρίγματα και θα μάχονται για τα λαϊκά δικαιώματα.

Πιστεύουμε ότι με τη στήριξη και την ψήφο σας, ο συνδυασμός της Λ.Σ θα νικήσει στις Δημοτικές Εκλογές του Δήμου Τυρνάβου.

Μην δίνετε καμιά εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς  τους υποψηφίους που εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι, υπερκομματικοί και υπόσχονται τα πάντα σε όλους για να πάρουν την ψήφο σας”, κατέληξε ο κ. Χατζηκράχτης που παρουσίασε στη συνέχεια τους 50 πρώτους υποψηφίους του συνδυασμού, αφού προηγουμένως απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λάρισας της Λαϊκής Συσπείρωσης Τάσος Τσιαπλές.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

xa1 (Αντιγραφή)Οι πρώτοι 50 υποψήφιοι του συνδυασμού, στην πλειοψηφία τους νέα άτομα και άνθρωποι της δουλειάς και του μόχθου είναι:

1 ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
2 ΒΑΡΓΙΑΜΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ
3 ΓΑΪΤΑΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ
4 ΓΑΛΟΓΑΥΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΟΙΚΙΑΚΑ
5 ΓΑΡΟΥ – ΚΑΤΣΗ ΕΛΕΝΗ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
6 ΓΙΩΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
7 ΓΚΟΤΣΗΣ ΘΩΜΑΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
8 ΓΩΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
9 ΔΑΜΑΣΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
10 ΚΑΚΚΑ – ΜΟΥΣΤΑΚΑ ΙΩΑΝΝΑ ΟΙΚΙΑΚΑ
11 ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ
12 ΚΑΡΑΜΗΤΣΙΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ
13 ΚΑΡΑΣΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ – ΒΙΟΤΕΧΝΗΣ
14 ΚΑΡΑΣΤΕΡΓΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ
15 ΚΑΡΚΑΤΣΑ ΜΑΡΙΑ ΑΝΕΡΓH
16 ΚΙΤΣΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ
17 ΚΟΥΛΙΑΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
18 ΚΟΥΜΑΤΖΕΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
19 ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣ ΕΥΘΥΜΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
20 ΚΡΙΤΣΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΜΠΟΡΟΣ
21 ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
22 ΛΙΑΓΚΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
23 ΛΙΑΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
24 ΜΑΓΓΟΥ – ΣΤΑΤΗΡΗ ΛΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
25 ΜΑΛΕΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ
26 ΜΑΜΑΝΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
27 ΜΟΥΣΙΑΡΗΣ ΘΩΜΑΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
28 ΜΠΑΪΛΑΚΤΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΣΥΝ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
29 ΜΠΑΚΑΪΜΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
30 ΜΠΑΚΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗ ΑΓΡΟΤΙΣΣΑ
31 ΜΠΑΜΝΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
32 ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΥΛΟΥΡΓΟΣ – ΑΓΡΟΤΗΣ
33 ΜΠΑΝΤΟΓΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
34 ΜΠΑΡΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ – ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Τ.K.D.
35 ΜΠΑΣΜΠΑ ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΟΙΚΟΝ. ΠΑΝ. ΑΘΗΝΩΝ
36 ΜΠΟΥΡΣΙΑΝΗ ΕΛΕΝΗ ΕΡΓΑΤΡΙΑ ΞΥΛΟΥ
37 ΝΤΑΒΑΡΑΣ ΖΗΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ
38 ΝΤΑΦΟΥΛΗΣ ΒΑΪΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
39 ΝΤΡΙΣΤΕΛΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ
40 ΠΑΛΗΤΖΗΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
41 ΠΑΡΑΘΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
42 ΣΑΚΟΡΑΦΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
43 ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΗ – ΜΗΤΟΥΛΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
44 ΣΠΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ
45 ΤΖΙΟΥΡΓΚΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ
46 ΤΣΙΚΡΙΤΣΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
47 ΤΣΙΟΥΦΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗΣ
48 ΤΣΙΟΥΦΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
49 ΦΤΕΡΓΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ – ΒΙΟΤΕΧΝΗΣ
50 ΧΡΙΣΤΟΝΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΡΓΑΤΗΣ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ