ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ Ο Θ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

νασιακοπΑλλάζει το προεκλογικό σκηνικό στο δήμο Κιλελέρ μετά την απόφαση του γνωστού επιχειρηματία Θανάση Νασιακόπουλου να ηγηθεί πολυσυλλεκτικού, ανεξάρτητου συνδυασμού στο δήμο. Ο κ. Νασιακόπουλος που πριν από λίγο καιρό είχε αποσύρει το ενδιαφέρον του να ηγηθεί συνδυασμού όλο αυτό το διάστημα δέχθηκε αφόρητες πιέσεις από κατοίκους του δήμου Κιλελέρ που τον έκαναν να αλλάξει άποψη.

Σε διακήρυξη – ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του αναφέρει τα εξής:

«Με συναίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία του Δήμου Κιλελέρ και τον ιστορικό Δήμο μας και μετά από παρότρυνση πολλών συνδημοτών μας, αναλαμβάνω πρωτοβουλία για τη συγκρότηση ανεξάρτητης πολυσυλλεκτικής ενωτικής αυτοδιοικητικής κίνησης στον Δήμο Κιλελέρ.

Ήδη πολλοί συνδημότες μας απ’ όλα τα χωριά και το σύνολο του πολιτικού φάσματος, στέκονται δίπλα μου, μ’ ενθαρρύνουν, με προτρέπουν να προχωρήσω μπροστά.

Όσα μας ενώνουν είναι σαφώς περισσότερα απ’ όσα μας κρατούσαν μακριά μέχρι χθες.

Την ώρα της μάχης δεν υπάρχει χώρος για το «εγώ», δεν υπάρχει χώρος για προσωπικές στρατηγικές και επιθυμίες. “Είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ”

Την ώρα της μάχης, δεν υπάρχει χώρος για ενδοιασμούς, μικρο-εγωισμούς και αμφιταλαντεύσεις.

Στην ώρα της μάχης, δεν περισσεύει κανείς.

Ήρθε η ώρα των Αποφάσεων, της Ενότητας, της Συμμετοχής, της Δράσης και της Νίκης!

Στόχος μας δεν είναι απλά η νίκη στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε το μέλλον. Για κάθε οικογένεια σε κάθε γειτονιά του τόπου μας και κυρίως για τη νέα γενιά, κυρίως για τα παιδιά μας.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους δημότες και τους διαβεβαιώνουμε:

Στόχος μας δεν είναι να είμαστε μια άλλη δημοτική αρχή.

Στον Δήμο Κιλελέρ είναι προφανώς απόλυτα επιβεβλημένο να αλλάξουν τα πρόσωπα καθώς είναι γνωστό πως κάποιοι παραμένουν γαντζωμένοι στην εξουσία για δύο ολόκληρες δεκαετίες (!) αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί.

Αυτό που κυρίως χρειάζεται είναι:

-Να αλλάξουν οι παλαιοκομματικές αντιλήψεις και οι πρακτικές που έρχονται από το παρελθόν και είναι πλέον καιρός και στον Δήμο μας να περάσουν στην ιστορία.

-Να σταματήσει ο Δήμος μας να είναι ενός ανδρός αρχή και να διοικείται ουσιαστικά σε επίπεδο μιας κλειστής ομάδας.

-Να σταματήσει ο Δήμος μας να είναι ουραγός των εξελίξεων.

-Να σταματήσει ο Δήμος μας να παραμένει καθηλωμένος σε χαμηλές επιδόσεις.

-Να σταματήσει ο Δήμος μας να εξαντλεί τη δραστηριότητά του σε επίπεδο διαχείρισης κι αυτή όχι πάντοτε με την αποτελεσματικότητα που επιθυμούν οι πολίτες παρά τη φιλότιμη προσπάθεια των υπαλλήλων.

-Να σταματήσει ο Δήμος μας να βλέπει τις ευκαιρίες (χαρακτηριστικό παράδειγμα τα ευρωπαϊκά προγράμματα) να περνούν αναξιοποίητες.

Γιατί, ναι, ο Δήμος Κιλελέρ έχει χάσει ιστορικές ευκαιρίες. Και δεν μπορούμε να αποδεχθούμε, δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι θα χάσει κι άλλες ευκαιρίες και ιδίως το καινούργιο ΕΣΠΑ από το οποίο μπορούν να χρηματοδοτηθούν πολλά σημαντικά έργα για την περιοχή μας.

Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο πολίτη να σκεφθεί και να απαντήσει:

-Πόσα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα έχει αξιοποιήσει η απερχόμενη δημοτική αρχή αναλογικά με το μέγεθος και τον πληθυσμό του Δήμου μας αλλά και συγκριτικά με άλλους Δήμους της ΠΕ Λάρισας;

-Σε πόσους άλλους Δήμους πίνουν ακόμη νερό από υδροφόρες;

– Σε ποιον Δήμο με οξύτατο το πρόβλημα της λειψυδρίας δεν έχουν προχωρήσει έργα αλλά ούτε καν μελέτες προκειμένου να εξασφαλιστεί το σημαντικότερο αγαθό και να καλυφθούν οι υδρευτικές και αρδευτικές ανάγκες;

-Σε πόσους άλλους Δήμους δεν έχει γίνει ούτε μία παράκαμψη κατοικημένης περιοχής ενώ σε άλλον δήμο της ΠΕ Λάρισας έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια έξι παρακάμψεις οικισμών;

-Σε ποιον Δήμο έχει εγκαταλειφθεί η αγροτική οδοποιία στην τύχη της;

Δεν πάει άλλο! Ολοένα και περισσότεροι δημότες το συνειδητοποιούν, το πιστεύουν, το φωνάζουν.

Δεν πάει άλλο! Δεν αντέχει ο τόπος μας άλλες χαμένες ευκαιρίες.

Ήρθε η ώρα της Αλλαγής στον Δήμο Κιλελέρ.

Αλλαγή με σχέδιο, πρόγραμμα και όραμα.

Δέσμευσή μας είναι μαζί με όλους τους δημότες, χωρίς διακρίσεις, αποκλεισμούς και μάταιες ανταρσίες να οικοδομήσουμε έναν άλλο τύπου Δήμο, έναν πραγματικά Νέο Δήμο Κιλελέρ.

Έναν Δήμο σύγχρονο και αποτελεσματικό, που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής, θα κοιτάζει θαρραλέα το μέλλον και θα τεθεί στην πρωτοπορία της αυτοδιοίκησης στη χώρα μας.

Έναν Δήμο με συλλογική ηγεσία και δημοκρατικό τρόπο λήψης αποφάσεων – δημοκρατικό επί της ουσίας και όχι προσχηματικά δημοκρατικό.

-Έναν Δήμο που θα λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα.

-Έναν Δήμο με πανίσχυρα τοπικά Συμβούλια που να έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο στις αποφάσεις για τα τοπικά θέματα.

-Έναν Δήμο με ισχυρή αναπτυξιακή δράση και πρωτοποριακές κοινωνικές υπηρεσίες.

-Έναν Δήμο που θα παρέχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους δημότες σε λογικό κόστος.

-Έναν Δήμο που θα κάνει πράξη την ισόρροπη ανάπτυξη του τόπου μας, όχι με λογική εξίσωσης προς τα κάτω αλλά με γνώμονα την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής και με σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

-Έναν Δήμο που θα επεκτείνει τη δράση του και σε νέους τομείς και θα ανοίγει δρόμους στο μέλλον.

– Έναν Δήμο που να προσπαθεί να επιλύει καθημερινά τα προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων, να τους ενημερώνει για τα ευρωπαϊκά προγράμματα, να στέκεται αποφασιστικά στο πλευρό τους.

Δεν διεκδικούμε το αλάθητο ούτε την απόλυτη αυθεντία.

Πάνω απ’ όλα δεν διεκδικούμε την… ισοβιότητα.

Το αντίθετο μάλιστα.

Πιστεύουμε ειλικρινά πως στη σημερινή εποχή είναι επιβεβλημένες η συνεργασία, η συνένωση δυνάμεων και η αξιοποίηση ιδεών και των προτάσεων απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Γι’ αυτόν τον λόγο η ανεξάρτητη κίνησή μας υπερβαίνει τους κομματικούς σχηματισμούς και απευθύνεται στο σύνολο της κοινωνίας.

Δέσμευσή μας είναι να εκφράσουμε τις υγιείς δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας, να δώσουμε βήμα έκφρασης και συμμετοχής σε κάθε πολίτη του Δήμου μας όποια κι αν είναι η πολιτική αναφορά του, όπου κι αν κατοικεί.

Θέτουμε ως κεντρική προτεραιότητα τον Άνθρωπο.

Οι πολιτικές μας, το πρόγραμμά μας, οι πράξεις μας εστιάζουν

στον Άνθρωπο και τις Ανάγκες του, όχι με υποκρισία και ιδιοτέλεια αλλά με γνήσιο ενδιαφέρον, με πνεύμα αλτρουισμού και αλληλεγγύης.

Ξεκινάμε!

Έφθασε η ώρα να γίνει πραγματικότητα η Αλλαγή στον Δήμο μας. Αλλαγή που είναι πλέον καθολική απαίτηση.

Αυτή όμως η Αλλαγή δεν θα γίνει αυτόματα ούτε από κάποιους άλλους.

Εναπόκειται σε μας τους ίδιους να την κάνουμε πράξη.

Να γίνουμε εμείς οι ίδιοι η Αλλαγή που ονειρεύονται οι συνδημότες μας.

Με την απόφασή μας, με την ενεργοποίησή μας, με τη δράση μας, με την Ψήφο μας στις 18 Μαΐου.

Ξεκινάμε!

Προωθούμε έναν ουσιαστικό, ανοιχτό διάλογο με ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην αυτοδιοίκηση, με εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων του τόπου μας, με τους επιστήμονες, με όλους τους δημότες ώστε να προετοιμάσουμε και να παρουσιάσουμε μια απτή, οραματική και ρεαλιστική πρόταση για την καθημερινότητα στον τόπο μας. Εισάγοντας νέες δράσεις, νέες πρωτοβουλίες, νέες πολιτικές αλλά και αναθεωρώντας πρακτικές που έχουν ξεπεραστεί από την ιστορία.

Ξεκινάμε!

Να ενώσουμε τις υγιείς παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του Δήμου μας, απ’ όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους.

Ξεκινάμε να σας ενώσουμε σήμερα σε μια ομάδα εργασίας και προσφοράς,

τις επόμενες ημέρες σ’ ένα ψηφοδέλτιο νίκης και προοπτικής,

μετά τις εκλογές σε μια αποτελεσματική δημοτική αρχή που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών.

Δεν έχουμε αυταπάτες: Η προσπάθειά μας θα ευοδωθεί.

Όταν κάποιοι παραμένουν γαντζωμένοι στην εξουσία για δύο ολόκληρες δεκαετίες, είναι ικανοί για όλα. Ακόμη ή κυρίως για χτυπήματα κάτω από τη μέση. Ευελπιστούμε και ευχόμαστε ότι αυτό δεν θα συμβεί.

Αν όμως προσπαθήσουν εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε σ’ αυτόν τον ολισθηρό δρόμο. Τους αφήνουμε στην κρίση των δημοτών.

Άλλωστε, δεν θα πρέπει να ξεχνούν πως:

-Γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά στον τόπο μας.

-Και τελικά η λάσπη χαρακτηρίζει μόνο αυτόν που την εκτοξεύει.

Ξεκινάμε και λέμε ευθέως χωρίς περιστροφές και μισόλογα στους συνδημότες μας:

Για μας οι εκλογές δεν είναι πεδίο προσωπικών αντιπαραθέσεων αλλά στίβος άμιλλας και προσφοράς στον τόπο και σ’ αυτούς.

Για μας ο Δήμος δεν είναι… επάγγελμα αλλά εφαλτήριο για προσφορά στον τόπο μας συνολικά και σε καθένα από σας ξεχωριστά.

Κλείνοντας, αγαπητοί μου συνδημότες επιτρέψτε μου μια προσωπική αναφορά: είμαι και θα παραμείνω επαγγελματίας.

Δεν φιλοδοξώ να γίνω επαγγελματίας δήμαρχος.

Εύχομαι σε όλους σας καλή δύναμη για να πραγματώσουμε το εγχείρημα που θα αλλάξει τον Δήμο και για το οποίο θα είμαστε υπερήφανοι, τόσο εμείς όσο και τα παιδιά μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ