ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤη χάραξη και πλήρη αξιοποίηση της αναπτυξιακής γραμμής τουρισμού – πολιτισμού – περιβάλλοντος – αθλητισμού – αγροδιατροφής έθεσε ως κεντρική προτεραιότητα της κίνησης «Λάρισα – Ανθρώπινη Πόλη» ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Έκτορας Νασιώκας, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση της κίνησης στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Διόνυσος».

«Η Λάρισα έχει αποδείξει διαχρονικά ότι είναι πόλη και περιοχή συνώνυμη της παραγωγής. Εφ’ όσον οι Λαρισαίοι μας εμπιστευτούν ως νέα δημοτική αρχή, δεσμευόμαστε να θέσουμε την ανάπτυξη σε όλες της τις εκφάνσεις ως κεντρική προτεραιότητα», επισήμανε ο κ. Νασιώκας και πρόσθεσε: «Αυτό υπαγορεύει η λογική, το συμφέρον του δήμου και των δημοτών αλλά κι αυτή είναι η τάση σήμερα διεθνώς. Στις προηγμένες χώρες η αυτοδιοίκηση μετέχει ενεργά στην αναπτυξιακή προσπάθεια, καθώς η αύξηση του τοπικού εισοδήματος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη δικαιότερη αναδιανομή του και τη στήριξη των ασθενέστερων συμπολιτών μας.»

Στην εκδήλωση παρουσίασαν εισηγήσεις:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA-Ο καθηγητής του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας Νίκος Μπλάνας, ο οποίος ανέπτυξε συγκεκριμένες δράσεις για την αξιοποίηση των υπαρχόντων πολιτιστικών υποδομών με επίκεντρο το Αρχαίο Θέατρο, τη σύνδεση των πολιτιστικών χώρων και των χώρων αναψυχής μέσω ενός συνδυασμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων και πεζοδρόμων, καταλήγοντας: «Σκεφτείτε τη Λάρισα με διαμορφωμένο όλο το χώρο του Μεζούρλου, όλη την εσωτερική κοίτη του Πηνειού, όλο το Χατζηχαλάρ από το Γηροκομείο μέχρι τον Πηνειό και αναλογιστείτε το πόσο διαφορετική θα είναι αυτή η πόλη, ελκυστική για τους επισκέπτες, αξιοβίωτη για τους δημότες της.»

-Ο καθηγητής του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας Κων/νος Χριστοδουλούλης, ο οποίος παρουσίασε δράσεις περιβαλλοντικές μέσω 2 διαστάσεων, αυτής της καθημερινότητας του πολίτη για καθαρή πόλη καθώς και εκείνης των μελλοντικών εγκεκριμένων επενδύσεων για ίδρυση μονάδων βιοαερίου που θα απαλύνουν την πόλη από ρυπογόνους φόρτους. Στην αγροτική οικονομία υπερτονίστηκε ο νέος ρόλος του Δήμου σε σχέση με Α.Ε.Ι./Τ.Ε.Ι. σε τομείς έρευνας και καινοτομίας, καταλήγοντας: «Δεν αξιοποιήθηκε τόσο καιρό το υπάρχον σύστημα έντασης γνώσης – πληροφόρησης – αποτελεσματικότητας που συμβάλλει στην ταχύτητα της ανάπτυξης.»

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟ καθηγητής φυσικής αγωγής και πρόεδρος των προπονητών ποδοσφαίρου Νομού Λάρισας Θανάσης Μπάρδας, ο οποίος ανέπτυξε δράσεις σχετικά με τον Αθλητισμό, τονίζοντας: «Κεντρική ιδέα στο σχεδιασμό του αθλητικού μας προγράμματος είναι η υποστήριξη πάσης φύσης αθλητικής δραστηριότητας, και δη η συνεργασία και η παροχή διευκολύνσεων και υπηρεσιών στους διοργανωτές τοπικών ή πανελλήνιων αθλητικών γεγονότων, και η καλλιέργεια του εθελοντικού πνεύματος».

Παρεμβάσεις έκαναν επίσης οι:

-Αλκιβιάδης Κουγιώνης, που αναφέρθηκε σε καινοτόμες ιδέες και προτάσεις περιβαλλοντικών δράσεων θέτοντας ως στόχο τη δημιουργία ενός έξυπνου δήμου, ενός δήμου που θα συνεργάζεται και θα αξιοποιεί τις γνώσεις της τοπικής επιστημονικής κοινότητας και

-Θεόδωρος Καρυώτης, που αναφέρθηκε σε θέματα περιβαλλοντικής συνείδησης για τα σχολεία.

Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε τα συμπεράσματά της ο καθηγητής Τ.Ε.Ι. Νίκος Μπλάνας, ο οποίος απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους τόνισε «την αναγκαιότητα για ενεργοποίηση όλων των δημοτών και τη συμμετοχή τους για την εκπόνηση, σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες και όλους τους φορείς της πόλης, ενός πλάνου με θέμα «Λάρισα 2040». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με σκοπό να σχεδιάσουμε την πόλη των επόμενων δεκαετιών».

Ακολούθησαν τοποθετήσεις εκπροσώπων φορέων και πολιτών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ