ΟΙ 10 ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ ΝΕΟΥΣ – 12 ΜΕΧΡΙ 24 ΕΤΩΝ

The Global Youth Wellbeing Index (= Παγκόσμιος Δείκτης Ευημερίας Νέων), έθεσε ως στόχο να βρει σε ποιες χώρες είναι πιο ευτυχισμένοι οι νέοι σήμερα. Συγκέντρωσε δεδομένα από 30 χώρες, και οι ειδικοί τις κατέταξαν ανάλογα με τη συνολική ποιότητα της ζωής των κατοίκων τους, ηλικίας 12 έως 24 ετών…

Δηλαδή, έλαβαν υπόψη τη συμμετοχή των πολιτών, την εκπαίδευση, τιςοικονομικές ευκαιρίες, την υγεία, την ασφάλεια και την προστασία. Η μελέτη επίσης μέτρησε πράγματα όπως οι δημόσιες δαπάνες της χώρας για την εκπαίδευση, η εξάπλωση του HIV και του AIDS, η πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια και ο τραυματισμός σε τροχαία των νέων.

Τα ευρήματα δεν είναι ούτε ενθαρρυντικά, ούτε προκαλούν έκπληξη. Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι από τους σημερινούς νέους βιώνουν χαμηλότερα επίπεδα ευημερίας απ’ ό, τι πριν. Διαπίστωσε επίσης ότι οι νεαροί ενήλικες είναι σε καλύτερη θέση από την άποψη της υγείας και σε χειρότερη, όσον αφορά στις οικονομικές ευκαιρίες. Αν είστε άνεργοι και υποαπασχολούμενοι, δεν είστε οι μόνοι.

Το 85%, δηλαδή πάνω από 1 δισεκατομμύριο, των νέων, με τους οποίους ασχολήθηκε η μελέτη, φλερτάρουν με τη φτώχεια.

Η Ρωσία ήταν η μόνη χώρα με υψηλά εισοδήματα που δεν ανήκει στην πρώτη δεκάδα.

Να λοιπόν οι 10 κορυφαίες χώρες όπου ζουν καλά οι νέοι τους :

1 . Αυστραλία

Με πάνω από 10.000 παραλίες για σέρφινγκ, η  Αυστραλία δίνει τη νεολαία της  την καλύτερη ζωή .

2 . Σουηδία

Επίσης, μία από τις πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο συνολικά, η Σουηδία έρχεται 2η  στο Παγκόσμιο Δείκτη Ευημερίας Νέων.

3 . Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα δίνει στους νέους ενήλικές της μεγάλες ευκαιρίες .

4 . Ηνωμένο Βασίλειο

Το Ηνωμένο Βασίλειο είχε υψηλή κατάταξη χάρη στα υψηλά επίπεδα φιλίας και κοινωνικών αλληλεπιδράσεων των νέων.

5 . Γερμανία

Η Γερμανία έχει υψηλή κατάταξη χάρη στην ισχυρή φωνή των νέων στην πολιτική της κυβέρνησης .

6 . Ηνωμένες Πολιτείες

Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέχουν υψηλή θέση όσον αφορά στη συμμετοχή των νέων πολιτών, όσον αφορά στις οικονομικές ευκαιρίες των νέων είχε το χαμηλότερο δυνατό σκορ.

7 . Ιαπωνία

Η Ιαπωνία με τα απίστευτα χαμηλά ποσοστά δολοφονιών και επιθέσεων έχει ένα από τα πιο ασφαλή περιβάλλοντα για τους νέους της .

8 . Ισπανία

Η Ισπανία ξάφνιασε με την είσοδό της σε αυτή τη λίστα: είναι μια χώρα όπου η ανεργία των νέων βρίσκεται στο 46,4 %. Έχει επίσης χαμηλές επιδόσεις στην εκπαίδευση .

Παρόλα αυτά, η χώρα έχει κερδίσει υψηλή βαθμολογία χάρη στην ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής των νέων, και την ισχυρή αίσθηση της κοινότητας .

9 . Σαουδική Αραβία

Ενώ είναι γνωστό ότι στη χώρα οι γυναίκες αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, είναι ένα από τα ασφαλέστερα μέρη για τους νέους ανθρώπους να ζουν .

10 . Ταϊλάνδη

Η Ταϊλάνδη κατείχε υψηλή θέση στο Internet και τη συνδεσιμότητα επικοινωνιών, πράγμα που σημαίνει ότι παρέχει στους νέους της άφθονο Internet και τεχνολογίες που βοηθούν την προώθηση της κοινωνικής και πολιτικής συμμετοχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ