Π. ΣΑΡΧΩΣΗΣ: Η ΝΙΚΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΙΤΟ ΔΗΜΟ

SA5 (Αντιγραφή)Σαφή προειδοποίηση σε όλους εκείνους που καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου τάζουν «λαγούς με πετραχήλια» σε υποψηφίους αλλά και ψηφοφόρους έστειλε σήμερα μιλώντας στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «συν Πολιτεία – στροφή στον πολίτη», ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου Π. Σαρχώσης, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα για νίκη του συνδυασμού στις εκλογές της 18ης Μαΐου.

Ο δικός μας συνδυασμός, η συνΠολιτεία μας, είναι ένας συνδυασμός ανιδιοτέλειας και προσφοράς. Κάτι που όλοι μας αναγνωρίζουν. Ο συνδυασμός μας, αποτελείται από πολίτες που μας ενώνει η πεποίθηση, ότι ο Δήμος μας μπορεί να αλλάξει, να γίνει προσιτός, ανθρώπινος, συμμετοχικός. Κοιτάμε όμως γύρω μας και τι βλέπουμε;

Ψηφοδέλτια να στελεχώνονται κομματικά, δημιουργώντας εξαρτήσεις για να εξυπηρετήσουν στενές κομματικές επιδιώξεις. Ψηφοδέλτια που καπελώνουντην όποια δημιουργική και ανεξάρτητη φωνή προσπαθεί να πει κάτι διαφορετικό από τον δικό τους ξύλινο λόγο

Ψηφοδέλτια που κτίστηκαν πιστά στο δόγμα «ο καθείς για τον εαυτό του» πάνω σε ψεύτικές υποσχέσεις και στην εκμετάλλευση του πόνου του άλλου.

SA1 (Αντιγραφή)Θα ήθελα να προειδοποιήσω όσους κάνουν εμπόριο ελπίδας κύρια πάνω στα αδιέξοδα των νέων, εμπαίζοντας πολίτες και κοινωνία να πάψουν να επικαλούνται τα δήθεν κυβερνητικά ή άλλα στηρίγματα, γιατί γίνονται ανάλγητοι, όπως και οι πολιτικές των κομμάτων που υπηρέτησαν και υπηρετούν, τόνισε ο κ. Σαρχώσης.

Όπως υποστήριξε η σημερινή κατάσταση δεν είναι αποτέλεσμα μιας φυσικής εξέλιξης, αλλά αποτέλεσμα πολιτικών που εξυπηρετούν ισχυρά συμφέροντα σε βάρος του ελληνικού λαού. Την πολιτική του «Μαυρογιαλούρου» της εποχής του πενήντα, κάποιοι την έκαναν κουστούμι υπόσχονται απίθανα πράγματα με μοναδική ευρηματικότητα.

Και ξεκαθάρισε λέγοντας: εμείς γυρίζουμε την πλάτη σ’ όλα αυτά. Το μόνο που υποσχόμαστε είναι να αντισταθούμε Και να αγωνιστούμε μαζί σας για το καλό του τόπου.

SA2 (Αντιγραφή)Στη συνέχεια της ομιλίας του ανέφερε: όλοι αναρωτιόμαστε εάν υπάρχει εναλλακτική λύση γιατί είμαστε πεπεισμένοι ότι ο δρόμος που ακολουθεί η χώρα εκτός από οδυνηρός είναι και αδιέξοδος.

Δεν χρειάζεται να μελετήσει κανείς στοιχεία αρκεί μια ματιά στο νοικοκυριό ή στο άμεσο περιβάλλον, μια ματιά στους άνεργους νέους και νέες, στους μαραμένους μεσήλικες, τα παιδιά μας και τους δικούς μας ανθρώπους για να πειστούμε ότι ένα ζοφερό αδιέξοδο τυλίγει την κοινωνία μας.

Ο κάθε καλόπιστος και ευαίσθητος πολίτης αναρωτιέται λοιπόν αν υπάρχει άλλος δρόμος, ένας δρόμος με διέξοδο.

Προτείνουμε την διέξοδο μέσα από ένα σχέδιο, ένα όραμα, μια στρατηγική, που περιέχει σκληρές αλήθειες, κόπο, ρίσκο, άλλα εγγυάται την ισότητα, την δικαιοσύνη, την διαφάνεια, την αξιοκρατία, την δημοκρατία.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρχώση η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να αναγεννήσει την τοπική κοινωνία. Να γίνει κύτταρο αποδοτικών και αποτελεσματικών συνεργασιών. Να γίνει ο Δήμος φορέας υποστήριξης των δημοσίων αγαθών του περιβάλλοντος, της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού. Να γίνει ο θεσμός ανάδειξης μιας αλληλέγγυας κοινωνίας

Παράλληλα υποστήριξε ότι οι παραπάνω είναι οι λόγοι που κινητοποιούν τον ίδιο και τα μέλη του συνδυασμού, αφού είναι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, που την υπηρέτησαν με πολιτικό ήθος για πολλά χρόνια, διεκδίκησαν και διεκδικούν την αναγκαιότητα του θεσμικού διαχωρισμού, ανάμεσα στην Κεντρική Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, διεκδίκησαν και διεκδικούν την αναγκαιότητα της οικονομικής αυτοτέλειας.

Και σημείωσε με νόημα ότι αντί για οικονομική αυτοτέλεια ακούμε για επιχορήγηση 3.000.000 ευρώ προς το Δήμο. Δεν ακούμε όμως ότι τα χρήματα αυτά ήταν οφειλές του κράτους από το μακρινό 1989 έως το 2009, ούτε ακούμε ότι στην ουσία είναι δάνειο και το επιστρέφουμε μέσα από τακτικά έσοδα του Δήμου. «Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι»

Κλείνοντας ο υποψήφιος δήμαρχος καταχειροκροτούμενος από εκατοντάδες φίλους του συνδυασμού τόνισε και τα εξής:

Ο Δήμος είναι για μας, ο συλλογικός εκφραστής του παραγωγικού προφίλ της περιοχής. Η Δημοτική Αρχή πρέπει να κτίσει την κοινωνική και οικονομική βιωσιμότητα του τόπου, πάνω σε προτάσεις έργων μακρόπνοου σχεδιασμού. Που πρέπει να κατοχυρώνουν και να προωθούν τα προϊόντα μας να προβάλουν τους οικισμούς και να ενισχύουν την τοπική αγορά.

Τέλος τόνισε ότι ο συνδυασμός προτείνει τα εξής:

• τη δημιουργία Φορέα Αμπέλου

• την εκπόνηση ενεργειακής πολιτικής, με κύριες πηγές τη Βιομάζα και το Βιοαέριο. Δυο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας οι οποίες δημιουργούν τις προϋποθέσεις για περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη στους κτηνοτρόφους και τους γεωργούς.

• Δρομολογούμε τη μεταφορά και χρήση του φυσικού αερίου στην περιοχή μας.

• Δεσμευόμαστε για την υλοποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης της πόλης του Τυρνάβου και τη δημιουργία δικτύου ποδηλατόδρομων,

• Προτείνουμε ένα πρόγραμμα αναπλάσεων μικρής κλίμακας, που θα ενισχύουν την αποτύπωση της παράδοσης στον αστικό ιστό.

• Προτείνουμε την ανάπλαση του πάρκου “Τούμπα”, σε χώρο δράσεων για την υγεία των πολιτών και τη διερεύνηση μετατροπής του κολυμβητηρίου σε υδροθεραπευτήριο – γυμναστήριο σωματικής υγείας.

• Δεσμευόμαστε για την άμεση ανάπλαση του δημοτικού σταδίου της πόλης σε ποδοσφαιρικό γήπεδο, προκειμένου να στηριχθεί η προσπάθεια των ανθρώπων της ποδοσφαιρικής ομάδας, που αγωνίζεται στη β΄εθνική.

Σύμφωνα πάντα με τον υποψήφιο δήμαρχο ο συνδυασμός έχει σαφείς και εφικτούς στόχους για την ποιότητα της ζωής όλων των κατοίκων του δήμου που είναι:

•Η φιλανθρωπία να μετατραπεί σε δομή πρόνοιας. Απαιτείται η καταγραφή των αναγκών και η δικτύωση του δήμου. Είναι απαραίτητη η στήριξη όσων έχουν ανάγκη μέσα από ένα δίκτυο αποτελεσματικής αλληλοβοήθειας (κοινωνικό παντοπωλείο κοινωνικό φαρμακείο, κοινωνικό φροντιστήριο, ανταλλακτικές υπηρεσίες).

• Για Καθαρή πόλη με σεβασμό στο περιβάλλον, προωθούμε προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης, όπως το πρόγραμμα «Πληρώνω Όσα Πετάω» και «Δήμος Μηδενικών Αποβλήτων»

•Στηρίζουμε τη συμμετοχή των γυναικών στη ζωή της πόλης. Με την ανάδειξη του ρόλου τους στην αντιμετώπιση των κρίσεων της οικογένειας.

•Εξασφαλίζουμε χώρους ανάσας και δημιουργικής δράσης των νέων.

Γιατί οι νέοι –  είναι το μέλλον αυτού του τόπου. Γι΄ αυτούς αγωνιζόμαστε, να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή. Όλοι μαζί μπορούμε να σταματήσουμε τον κατήφορο.

Ζητάω από σας να αντέξετε μέχρι τέλους., στις πιέσεις που δέχεστε και θα δέχεστε ακόμα περισσότερο. Μακριά από τους κάπηλους της κοινωνικής ευαισθησίας, που κάνουν ότι μπορούν για να μην υπάρχει σχέση, αξιοπρέπειας και σεβασμού, ανάμεσα στους πολίτες και το κράτος.

Ακόμα και σήμερα λένε, «ελάτε στηρίξτε με, αλλιώς δεν θα έχετε μέλλον». Δεν το λένε αυτό γιατί νοιάζονται για σας. Το μόνο που θέλουν είναι να εδραιώσουν και να διατηρήσουν το μικρό τους «ρουσφετολογικό φέουδο».

Πιστεύω πως, αυτό που μετράει περισσότερο είναι η ικανότητα μας να συνεργαζόμαστε. Για κάθε συλλογικό εγχείρημα απαιτείται εμπιστοσύνη.

Από τα παιχνίδια που παίζουν τα παιδιά, έως τους κοινωνικούς θεσμούς οι άνθρωποι δεν μπορούν να δουλέψουν μαζί, αν δεν αναστείλουν την καχυποψία ο ένας απέναντι στον άλλο. Το ένα παιδί κρατάει το σχοινάκι, το άλλο πηδάει. Ο ένας κρατάει τη σκάλα, ο άλλος ανεβαίνει. Γιατί; Επειδή είναι φυσική στάση να δουλεύουμε από κοινού, για το καλό του συνόλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ