Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΣΛ

giatroiΤη διακήρυξη και τους υποψηφίους της στις εκλογές της 11ης Μαϊου στον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας, έδωσε σήμερα η Νέα Ιατρική Κίνηση στον ΙΣΛ (Ν.Ι.ΚΙ. ΙΣΛ). Στη διακήρυξη αναφέρονται τα εξής:

«Η συσσώρευση χρόνιων προβλημάτων στο χώρο της υγείας και η συνεχής υποχώρηση των ιατρικών ενδιαφερόντων έναντι των σχεδιαζόμενων πολιτικών της υγείας τα τελευταία χρόνια, επιβάλλει την ανανέωση των μεθόδων, των στόχων και της έκφρασης των συλλογικών μας οργάνων. Η αποκατάσταση του κύρους του κλάδου μας έναντι της κοινωνίας, της πολιτείας και των ευρωπαίων συναδέλφων μας, προβάλλει ως έργο πρώτης προτεραιότητας, αλλά και μέγιστης δυσκολίας, σε περίοδο μάλιστα οικονομικής κρίσης, λόγω των ραγδαίων αλλαγών που επιφέρει αυτή στη ζωή των Ελλήνων.

Ο ΙΣΛ, ως κορυφαίος εκφραστής του ιατρικού κόσμου του νομού μας και όχι μόνο, οφείλει να αναχθεί σε ταγό της ελληνικής κοινωνίας,  ανανεώνοντας την δράση του και ξεπερνώντας τον αποστεωμένο σωματειακό του ρόλο, τον οποίο θα πρέπει να απεκδυθεί, ώστε απεγκλωβισμένος από καταστάσεις του παρελθόντος και απογαλακτισμένος από κομματικούς σχεδιασμούς, να προχωρήσει με προοπτική στην χωρίς δογματισμούς ορθολογική αντιμετώπιση των προβλημάτων της υγείας. Πιστεύουμε ότι για να συμβεί αυτό, νέες στρατηγικές θα πρέπει να καθοδηγήσουν τη δράση του στο μέλλον με εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του, με διαφάνεια και απολογισμό.

Η έλλειψη στρατηγικής που αντανακλά καθημερινά σε άτακτες έναντι τακτικών κινήσεων με την πεπατημένη παλαιοσυνδικαλιστική τακτική του χρονίως μηδενικού αποτελέσματος, οφείλει να τερματιστεί το συντομότερο δυνατό. Χρειαζόμαστε ένα σαφή σχεδιασμό για την υγεία ολοκληρωμένο, που συστηματικά να προωθείται με σύγχρονες μεθόδους, ενώ παράλληλα οι επιμέρους δράσεις στα καθημερινά προβλήματα θα πρέπει να συναρτώνται με το βασικό σχεδιασμό. Με τον τρόπο αυτό θα αλλάξει ριζικά η σημερινή έκφραση μας που περιορίζει το ρόλο μας στη συνδικαλιστική διεκδίκηση, που στο όνομα του παρελθόντος θυσιάζει το μέλλον.

Υπό αυτές τις βασικές αρχές που μπορούν να βρουν εφαρμογή μόνο στα πλαίσια μιας ελεύθερης κοινωνίας και οικονομίας, σας καλούμε εφόσον συμφωνείτε, να συμμετέχετε ώστε από κοινού να συγκροτήσουμε το αντίστοιχο σχέδιο δράσης.

Ο Ιατρικός κόσμος πρέπει να αντιδράσει πιο άμεσα, πιο οργανωμένα και πιο ρεαλιστικά, για να πετύχουμε περισσότερα. Η αποτελούμενη από κομματικές παρατάξεις ηγεσία του ΠΙΣ, εφαρμόζοντας πιστά την μεθοδολογία του ξεπερασμένου και αναχρονιστικού κομματικοποιημένου συνδικαλισμού, που τον έχουν ήδη μεταδώσει και στις παρατάξεις των ιατρικών συλλόγων, δια πράξεων και παραλείψεων κατακερμάτισε το ιατρικό σώμα ώστε οι επιβουλείς των συμφερόντων μας να δρουν ανενόχλητοι.

Άλλοι προσκολλημένοι σε έναν παλιομοδίτικο τρόπο δράσης και άλλοι αναμένοντας να επωφεληθούν από  την οργή των γιατρών στις βουλευτικές κάλπες, μας οδήγησαν εδώ που είμαστε σήμερα, επιτρέποντας σε μια χυδαία πολιτική ηγεσία να ασχημονεί εις βάρος γιατρών και ασθενών.

Παράλληλα, οι ίδιοι έχουν αναλάβει την αναμόρφωση της ιατρικής νομοθεσίας προς την κατεύθυνση της αποδυνάμωσης του ιατρικού κόσμου και της χειραγώγησης των διοικήσεων των ιατρικών συλλόγων, δια του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού.

Η θετική σας ανταπόκριση στο κάλεσμα μας, θα μας δώσει τη δύναμη να διεκδικήσουμε την αλλαγή πανελλαδικά. Δυστυχώς, το παλιό ανθίσταται σθεναρά και πολλοί θα ήθελαν να δουν τον ΙΣΛ να επιστρέφει στην εποχή της άγονης συνδικαλιστικής γκρίνιας, της αδράνειας και της ήττας. Οι νοσταλγοί του κακού παρελθόντος καραδοκούν μαζί με τους αιθεροβάμονες του μέλλοντος, υπολείμματα και οι δυο μιας κατεστημένης μετριότητας, που δεν θέλει να αλλάξει τίποτα. Είναι οι αποκαλούμενοι αντιμνημονιακοί στην θεωρία, αλλά μνημονιακοί στην τσέπη.

Σας καλούμε αν συμφωνείτε, να μεταδώσετε το μήνυμα και να δυναμώσετε την προσπάθεια μας. Η συμμετοχή σας στις 11 Μαΐου θα καθορίσει τη δύναμη μας».

 

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Οι υποψήφιοι της Ν.Ι.ΚΙ. ΙΣΛ είναι:

Α. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

  1. ΑΛΒΑΝΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
  2. ΓΑΝΟΧΩΡΙΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  3. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
  4. ΓΚΟΥΝΤΟΥΒΑ ΕΙΡΗΝΗ
  5. ΓΟΔΕΒΕΝΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
  6. ΔΑΛΑΜΠΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  7. ΚΑΝΑΒΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
  8. ΚΑΡΑΤΖΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  9. ΚΡΑΝΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  10. ΜΑΚΡΗ ΕΙΡΗΝΗ
  11. ΜΕΡΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
  12. ΜΕΡΙΣΤΟΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  13. ΜΠΑΛΑΜΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  14. ΝΤΑΪΛΙΑΝΑ ΖΩΗ
  15. ΝΤΟΥΛΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  16. ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  17. ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
  18. ΠΑΠΠΑ ΔΗΜΗΤΡΑ
  19. ΠΑΡΑΦΕΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
  20. ΠΙΚΡΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
  21. ΠΙΝΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
  22. ΣΑΡΑΤΖΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  23. ΣΚΟΥΛΑΡΙΓΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  24. ΣΟΛΩΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  25. ΤΣΙΤΣΙΡΙΚΗ-ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ ΔΩΡΟΘΕΑ
  26. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

 

Β. ΕΞΕΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

  1. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
  2. ΓΚΑΣΔΡΑΝΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
  3. ΔΡΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  4. ΚΑΛΛΙΤΣΑΡΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
  5. ΜΑΝΟΥΣΑΚΑ ΖΩΓΡΑΦΙΑ
  6. ΠΛΗΣΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

Γ. ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΑΤΣΙΔΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΡΙΖΟΥ ΙΟΥΛΙΑ

ΜΕΛΗ:

  1. ΓΚΑΛΦΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  2. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
  3. ΚΑΤΣΑΒΑ ΑΝΝΑ
  4. ΜΑΧΟΥΧΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
  5. ΜΙΖΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  6. ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  7. ΜΠΙΣΜΠΙΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  8. ΝΤΑΒΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  9. ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
  10. ΠΑΠΠΑΔΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
  11. ΡΕΜΠΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  12. ΤΣΙΑΜΠΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

Δ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΟΝ ΠΙΣ

  1. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
  2. ΓΚΡΑΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  3. ΛΟΥΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  4. ΜΕΡΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
  5. ΜΕΡΙΣΤΟΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  6. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  7. ΝΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  8. ΝΤΟΓΚΑ ΜΑΡΙΑ
  9. ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  10. ΠΑΓΙΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  11. ΠΑΝΑΓΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
  12. ΠΑΠΠΑ ΔΗΜΗΤΡΑ
  13. ΠΙΝΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
  14. ΡΗΓΑ-ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ
  15. ΡΙΖΟΥΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
  16. ΣΟΥΛΤΟΥΚΗ ΟΥΡΑΝΙΑ
  17. ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
  18. ΤΑΨΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
  19. ΤΕΡΖΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  20. ΧΟΥΛΙΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ