ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΗΝ ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΣΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

468Τα αποτελέσματα μιας μελέτης δείχνουν ότι οι γυναίκες που αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν σε σχέση με εκείνες που κάνουν ηλιοθεραπεία κάθε μέρα.

Η μελέτη, που διενεργήθηκε από ερευνητές του Ινστιτούτου Καρολίνσκα στη Σουηδία , παρακολούθησε σχεδόν 30.000 γυναίκες άνω των 20 ετών .

Βρήκαν ότι τα αποτελέσματα «έδειξαν ότι η θνησιμότητα ήταν περίπου διπλάσια στις γυναίκες που αποφεύγουν την  έκθεση στον ήλιο σε σύγκριση με την ομάδα υψηλότερης έκθεσης» .

Οι ειδικοί πίσω από τη μελέτη λένε ότι φορώντας αντηλιακό και μένοντας μακριά από τον ήλιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανεπάρκεια σε βιταμίνη D, η οποία έχει συνδεθεί με πιο επιθετικές μορφές καρκίνου του δέρματος

Η βιταμίνη D δημιουργείται από την έκθεση στον ήλιο και προστατεύει τον οργανισμό από το διαβήτη, τη φυματίωση, τη σκλήρυνση κατά πλάκας και τη ραχίτιδα .

Ισχυρίστηκαν επίσης ότι οι κατευθυντήριες οδηγίες που συμβουλεύουν τους ανθρώπους να μένουν μακριά από τον ήλιο και να φορούν αντηλιακό, μπορεί να βλάπτουν τον πληθυσμό .

«Το ποσοστό θνησιμότητας αυξάνεται  κατά δύο φορές μεταξύ όσων αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο σε σύγκριση με όσες εκτίθενται στον ήλιο πιο συχνά».

 

Η καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου,  DorothyBennett, είπε στο BusinessInsider: «Τα ευρήματα αυτά όσον αφορά στους Βορειοευρωπαίους μας λένε ότι το ιδανικό είναι η «λίγη» έκθεση στον ήλιο, και όχι η «καθόλου». Εκείνοι που συνήθως αποφεύγουν τον ήλιο ή / και καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του δέρματός τους, πρέπει να λαμβάνουν συμπληρώματα βιταμίνης D».

 

Η YinkaEboαπό το CancerResearchUK ανέφερε ότι η μελέτη είναι «ανεξήγητη», και πρόσθεσε ότι «οι ανθυγιεινές επιλογές στον τρόπο ζωής θα μπορούσαν να ΄χουν παίξει κάποιο ρόλο”.

independent.co.uk

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ