ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ «ΙΝΤΡΑΚΑΤ»

Ανακοίνωση της Ένωσης Εργατοτεχνιτών Μετάλλου νομού Λάρισας

μετ (Αντιγραφή)H Ένωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Ν. Λάρισας χαιρετίζει την απόφαση των εργατών της επιχείρησης «ΙΝΤΡΑΚΑΤ» για προκήρυξη απεργίας για την επόμενη Τρίτη 13/05. Στη ΓΣ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 07/05 αποφάσισαν να πουν ένα θαρραλέο «ΟΧΙ» στην απαίτηση της εργοδοσίας να τσακίσει κι άλλο τις εργασιακές σχέσεις τους, να τους πετάξει στο δρόμο.

Αφού έσκασε στα κέρδη και ξεζούμισε τους εργαζόμενους, με υπερωρίες, διπλοβάρδιες, Σαββατοκύριακα προχώρησε σε απολύσεις συνάδελφων μεταλλεργατών με το πρόσχημα της έλλειψής φόρτου!

Στο πολύ πρόσφατο παρελθόν προειδοποιούσαμε ότι μετά τις αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών, την εκ περιτροπής εργασία, τις διαθεσιμότητες, τις υποχρεωτικές άδειες, τις συνεχείς απολύσεις, ”ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ” όσο δε μπει φρένο από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Η κατάσταση σε όλους τους εργασιακούς χώρους του κλάδου και γενικότερα είναι πλέον εκρηκτική. Η εργοδοσία εκμεταλλευόμενη μια σειρά νόμους που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια επιχειρεί να στείλει στα κάτεργα κάθε εργαζόμενο και κατά συνέπεια κάθε λαϊκή οικογένεια. Το πολιτικό προσωπικό (Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ) νομοθετεί και η αστική τάξη (βιομήχανοι, εφοπλιστές, επιχειρηματίες) συνεχίζει να αυξάνει την κερδοφορία της. Ο ανταγωνισμός που στα πλαίσια της Ε.Ε. θεωρείται το Α και το Ω για την δράση των κεφαλαιοκρατών, φέρνει σμπαράλιασμα των εργατικών δικαιωμάτων και κλεισίματα εργοστασίων καθώς το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό.

Την ίδια στιγμή η ηγεσία της ΠΟΕΜ ζητάει φτηνό ρεύμα (ψηφίστηκε και πρόσφατα) για τις βιομηχανίες, λες και οι επιχειρηματίες ικανοποιούν τις ανάγκες των εργαζομένων και δεν ανοιγοκλείνουν εργοστάσια ανάλογα με το αν και πως εξυπηρετείται το κέρδος τους!!!

Η εργοδοσία δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια! Το “ΟΧΙ” πρέπει να μετατραπεί άμεσα σε οργάνωση και πάλη ενάντια στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας να χτυπήσει τα δικαιώματα, να βγάλει κι άλλα κέρδη από τον ιδρώτα και το αίμα των μεταλλεργατών. Οι ίδιοι οι εργάτες, με την απόφασή τους έδωσαν μια πρώτη απάντηση. Με την απόφαση της ΓΣ οι μεταλλεργάτες της ΙΝΤΡΑΚΑΤ δείχνουν ότι μπορούν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, να σπάσουν την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς που σπέρνουν οι διάφοροι καλοθελητές. Η μάχη δεν έχει τελειώσει. Χρειάζεται τώρα να οργανώσουν οι ίδιοι τον αγώνα τους, να στηριχτούν στο Συνδικάτο.

Το επιχειρησιακό σωματείο της επιχείρησης άμεσα να οργανώσει σε κατεύθυνση σύγκρουσης με την εργοδοσία αυτόν τον αγώνα. Η Ένωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου θα πρωτοστατήσει για να ενημερώσει όλους τους συναδέλφους του στους άλλους εργασιακούς χώρους του κλάδου και να δοθεί αυτή η μάχη από κοινού.   Σήμερα είναι ανάγκη, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, να συσπειρωθούμε στο συνδικάτο μας, να παλέψουμε ενάντια στον νέο τυφώνα αντεργατικών μέτρων, ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης, της Ε.Ε. (και όλων των κομμάτων που πίνουν νερό στο όνομά της),  που δίνει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας, που τους επιτρέπει να μειώνουν τα μεροκάματα, να αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους, να τους απολύουν.

Να μην επιτρέψουμε την κρίση τους να την φορτώσουν στις πλάτες μας, ενώ τόσα χρόνια μας ζητούσαν να κάνουμε θυσίες για να αυγατίζουν τα κέρδη τους. Δεν θέλουν να χάσουν ούτε ένα ευρώ από την τεράστια κερδοφορία τους.

Μονός δρόμος σήμερα αυτός της ταξικής ενότητας, διαχωρισμένοι από αυτούς που ζητάνε ακόμα πιο πολλά κίνητρα για το κεφάλαιο, να χτίσουμε το μέτωπο της αντεπίθεσης. Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας, αποδυναμώνουμε τον εργοδοτικό συνδικαλισμό στο εργατικό κίνημα, ενισχύουμε το ΠΑΜΕ.

Ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε το δρόμο της ανατροπής. Είναι δρόμος δύσκολος και απαιτεί θυσίες αλλά δεν οδηγεί σε αδιέξοδα. Το θέμα είναι αν θα κάνουμε θυσίες για τα κέρδη των επιχειρηματιών ή αν θα παλέψουμε για τα δικά μας συμφέροντα, για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας.

Απαιτούμε:

  • Καμία απόλυση, να παρθούν πίσω ΟΛΕΣ οι απολύσεις
  • Όχι στις συμβάσεις πείνας, μισθούς και δικαιώματα σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για ΟΛΟΥΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ